Κυπριακή Δημοκρατία: Ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο η άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ

Επιτρέπονται οι εξαγωγές, επανεξαγωγές και μεταφορές αμυντικών ειδών στην Κυπριακή Δημοκρατία και για το οικονομικό έτος 2024

Must Read

Πάνω στην ώρα, μετά τα εξοργιστικά σημερινά γεγονότα με τους Τουρκοκυπρίους στην «νεκρή ζώνη» της Κύπρου, ήρθε η είδηση πως οι ΗΠΑ ανανεώνουν η άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του State Department, Μάθιου Μίλερ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, αποφάσισε και πιστοποίησε στο Κογκρέσο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να επιτρέψει στο υπουργείο να εγκρίνει εξαγωγές, επανεξαγωγές και μεταφορές αμυντικών ειδών στην Κυπριακή Δημοκρατία για το οικονομικό έτος (FY) 2024.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του αμερικανικού ΥΠΕΞ να προχωρήσει στην επέκταση για έναν ακόμη χρόνο της άρσης του εμπάργκο όπλων. «Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επαναβεβαίωση της εν λόγω απόφασης και την επέκτασή της, για το οικονομικό έτος 2024, η οποία βασίζεται στη νομοθεσία “Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act” που θέσπισε το Αμερικανικό Κογκρέσο το 2019. Η απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας. Στόχος μας παραμένει η εμβάθυνση αυτής της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που διεξάγεται στη βάση του διεθνούς δικαίου και της ανάγκης για οικοδόμηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους όρους αξιολογείται σε ετήσια βάση από τις ΗΠΑ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This