Αντίδραση Βούτσιτς για την πρόσκληση στο Κόσοβο στο δείπνο ηγετών του Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο αλλά το προσκάλεσε»

Must Read

Φανερά ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμμετέχει στο άτυπο δείπνο στους ηγέτες των Βαλκανίων, της ΕΕ και της Ουκρανίας και ο ηγέτης του Κοσόβου, Κούρτι.

Εκφράζοντας την απορία του δήλωσε: «Είναι περίεργο το σχήμα στην Αθήνα, δεν καταλαβαίνω πώς έγινε, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα για τους οικοδεσπότες, έχουμε προσκληθεί πέντε χώρες από τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά πώς και από ποιον και με ποιον τρόπο, λόγω των διμερών τους σχέσεων, κάποιοι για κάποιους περίεργους λόγους δεν έλαβαν πρόσκληση, και η Πρίστινα προσκλήθηκε επίσης, παρόλο που η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κόσοβο». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Κούρτι.

Ο Σέρβος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο μετά από αίτημα του Ζελένσκι:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο το πρωί (της Τρίτης), μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου, θα έχω μια διμερή συνάντηση μαζί του, επομένως θα καθίσω και θα μιλήσω με τον Ζελένσκι κατ’ ιδίαν για όλα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, για την αναγνώριση και τη μη αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων και όλων των άλλων ζητημάτων».

Και κατέληξε λέγοντας ότι η Σερβία αγωνίζεται στην Αθήνα για το ευρωπαϊκό της μέλλον, αλλά δεν εγκαταλείπει τα εθνικά της συμφέροντα, τα οποία θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα την επόμενη περίοδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This