Τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για «απρεπή» συμπεριφορά της Ελλάδας στη βοήθεια της Αλβανίας για τις πυρκαγιές!

Η ανάρτηση του Ράμα και η εξήγηση του Αλβανού Υπουργού Άμυνας

Must Read

«Αν και η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα είναι ανησυχητική, η γειτονική χώρα αρνήθηκε τη βοήθεια της Αλβανίας, η οποία πρόσφερε δύο πυροσβεστικά οχήματα», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα sot.com.al αναφερόμενη σε αλβανική πρόταση για βοήθεια στη χώρα μας στη μάχη με τις πυρκαγιές, την οποία μάλιστα προμόταρε και ο Έντι Ράμα με σχετική του ανάρτηση.

Στο Twitter ο Αλβανός Πρωθυπουργός έγραψε σχετικά:

«Είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις την γειτονική μας όμορφη χώρα να υποφέρει συνεχώς από τις πυρκαγιές, ενώ ο τολμηρός ελληνικός λαός και όλοι οι ένστολοι που μάχονται κατά τέτοιων καταστροφών αξίζουν την πλήρη αλληλεγγύη μας και τον βαθύ θαυμασμό μας».

Όμως, όπως γράφουν οι Αλβανοί, τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αναχώρησαν από το Maliq (Μαλίκι στη νότια Κορυτσά) για την Ελλάδα σήμερα το πρωί, αλλά έμειναν να περιμένουν άσκοπα και επέστρεψαν στο Bilisht (Βίγλιστα).

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Dhorjela Çule του αλβανικού Top Channel, η κατάσταση είναι ακόμα ασαφής ως προς το γιατί δεν έγινε αποδεκτή η αλβανική βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, παρότι η επίσημη αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε πως η βοήθεια δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Όπως έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός Υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι θέλοντας να εξηγήσει την κατάσταση και το τι συνέβη, «ομάδα με 58 άνδρες και 10 οχήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες επιχειρησιακές δομές του Αλβανικού Συστήματος Πολιτικής Άμυνας, πιο συγκεκριμένα, πυροσβεστικές δομές του Δήμου Κορυτσάς, Dropull, Maliq και Αργυροκάστρου μετακινήθηκαν κοντά στο γειτονικό κράτος, με τη βοήθεια των Ελλήνων συνάδελφων, εν αναμονή της επιβεβαίωσης από την ελληνική πλευρά για παρέμβαση σε περιοχές που τη χρειάζονται. Εν τω μεταξύ, μετά από αυτό, ενημερωθήκαμε από την ελληνική πλευρά ότι η επέμβαση με τις μονάδες εδάφους που προσφέρει η Αλβανία δεν είναι πλέον απαραίτητη γιατί έχει συμπληρωθεί από άλλες χώρες».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/nikopeleshi

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This