Τουρκικός οχετός: «Η δημοκρατία της Τουρκίας κυβερνάται από δύο προέδρους, τον Ερντογάν και τη μαντάμ Κατερίνα»

Απίστευτη επίθεση από Τούρκο απόστρατο - Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι... δύναμη κατοχής σε 20 νησιά και 2 βραχονησίδες στο Αιγαίο!

Must Read

Ο Ουμίτ Γιαλίμ, Τούρκος απόστρατος, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας, με διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις, μίλησε στην εφημερίδα Sozcu (εξαπολύοντας και επίθεση στη Ρωσία), εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την προπαγανδιστική γραμμή της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής, η οποία βλέπει παντού «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και νησιά «αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Όσα δηλαδή δεν θεωρεί ότι ανήκουν στην Τουρκία, όπως αυτά του Βορείου Αιγαίου

Σε ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναγράφεται ο εξής τίτλος: «Τη γη μας στα δυτικά της Τουρκίας διαχειρίζεται η Αθήνα», με μια απίστευτη και υποτιμητική  αναφορά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (σ.σ. «μαντάμ») και στη συνέχεια γίνεται λόγος για… κατοχή από την Ελλάδα των «τουρκικών νησιών» στο Αιγαίο!

Είπε σχετικά  ο Γιαλίμ:

«Υπάρχουν 20 νησιά και 2 βραχονησίδες που βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και έχουν καταληφθεί από το 2004. Κοιτάξτε, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης είναι Τούρκος πολίτης και ο Δήμαρχος των  Πριγκηπόννησων  (σ.σ. σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά) Erdem Gül, είναι επίσης Τούρκος πολίτης και αυτό συμβαίνει στη Σμύρνη, το Αϊδίνιο και τη Μούγλα. Οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών πόλεων είναι Τούρκοι πολίτες και οι δήμαρχοι των νησιών είναι Έλληνες πολίτες. Άρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή. Υπάρχουν δύο πρόεδροι στην Τουρκία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας κυβερνάται από δύο προέδρους, τον Ερντογάν και την μαντάμ Κατερίνα (σ.σ. Σακελλαροπούλου)… Τα εδάφη μας στη δυτική Τουρκία διοικούνται από την Αθήνα και όχι από την Άγκυρα».

«Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά κάνουν λάθος!»

Το παραλήρημα του Ουμίτ Γιαλίμ συνεχίστηκε:

«Όταν μιλάς για αυτά (σ.σ. νησιά), κάποιος βγαίνει και λέει: ‘Τα νησιά τα έχουμε, αλλά το δικαίωμα χρήσης τους έχει δοθεί στην Ελλάδα’. Δεν μπορούν να το λένε αυτό. Τα νησιά στα οποία έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο: Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά και Άγιος Ευστράτιος στο Βόρειο Αιγαίο. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν και λένε τη Λήμνο ελληνικό νησί, για παράδειγμα. Όχι, δεν είναι. Η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία, η Σάμος ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία. Δώσαμε μόνο το δικαίωμα χρήσης, η ιδιοκτησία και η κυριαρχία αυτών των νησιών παρέμεινε στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Για όσους έχουν… γερό στομάχι, ας συνεχίσουν να διαβάζουν το παραλήρημα του Γιαλίμ:

«Το δικαίωμα χρήσης έχει παραχωρηθεί, τα μετέτρεψαν σε ελληνικά νησιά, τι διαφορά έχει αν μας ανήκουν; Τα νησιά στα οποία έχουν δικαίωμα χρήσης είναι 9, εκτός από αυτά. Εκτός από αυτά τα 9 νησιά και 12 νησιά που έχουμε δικαίωμα χρήσης, είναι 20 νησιά και 2 βραχονησίδες. Δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν. Επίσης η Τουρκία έχει το δικαίωμα να τα πάρει πίσω, γιατί έχασαν το δικαίωμα χρήσης τους, εξόπλισαν τα νησιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μηχανοκίνητο τμήμα στα νησιά της βόρειας περιοχής, όπως η Λέσβος. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να απαιτήσει πίσω αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου στα βόρεια της Τουρκίας. Δεδομένου ότι η Συμφωνία των Παρισίων του 1947 δεν είναι μια νόμιμη συμφωνία βάσει του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω και αυτά τα νησιά. Αλλά φυσικά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Η Συμφωνία των Παρισίων υπογράφηκε χωρίς ομοφωνία ή πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, αυτή η συμφωνία δεν είναι μια νόμιμη συμφωνία. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να απαιτήσει πίσω τα Δωδεκάνησα, είναι τόσο προφανές».

«Το 2009 και το 2013, το Γενικό Επιτελείο ζήτησε οδηγία από την κυβέρνηση για την εκκένωση των νησιών, αλλά δεν εισακούστηκε»

Ντελίριου συνέχεια:

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν, τα νησιά είναι όλα οπλισμένα, τι μπορεί να γίνει; Τώρα, όλα αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν διπλωματικά, αλλά με την τρέχουσα πολιτική εξουσία, αφήστε τα,  20 ακόμη νησιά καταλαμβάνονται όσο συζητάμε για επίλυση. Αν και τα νησιά αυτά έχουν καταληφθεί, οι κυβερνήσεις Ερντογάν και ΑΚΡ δεν έχουν στείλει ούτε μια νότα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, 19 χρόνια μετά, ούτε έχουν δώσει οδηγίες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποτρέψουν την εισβολή. Το 2009 και το 2013, το Γενικό Επιτελείο ζήτησε οδηγία από την κυβέρνηση για την εκκένωση αυτών των νησιών, αλλά οι κυβερνήσεις Ερντογάν και ΑΚΡ δεν αποδέχθηκαν αυτήν την οδηγία. Ήταν ο Αλί Μπαμπατζάν Υπουργός Εξωτερικών το 2009 και ο Αχμέτ Νταβούτογλου το 2013, τώρα είναι στην αντιπολίτευση, γιατί δεν βγήκαν να το πουν; Εντάξει, ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι «τα νησιά είναι κατεχόμενα» στην ομιλία του στη Σαμψούντα στις 3 Οκτωβρίου 2023. Εδώ, ο Αλί Μπαμπατζάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρέπει να βγουν και να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα. Γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση του Γενικού Επιτελείου;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This