Στην Τουρκία τρέχει μετά την διαθεσιμότητά της, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης

Η υπουργός που υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Must Read

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Νάιλα αλ Μανγκούς, τέθηκε σε διαθεσιμότητα την Κυριακή από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησής της με τον ισραηλινό ομόλογό της, συνάντηση που προκάλεσε διαδηλώσεις στην Τρίπολη και άλλες λιβυκές πόλεις.

Η υπουργός που υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο λίγες ώρες μετά την διαθεσιμότητα, πήρε ιδιωτικό αεροσκάφος με προορισμό φυσικά την Τουρκία, όπου θα έχει την προστασία του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Μανγκούς «τίθεται προσωρινά σε διαθεσιμότητα» και θα διενεργηθεί «διοικητική έρευνα» σε βάρος της από επιτροπή με προεδρεύουσα την υπουργό Δικαιοσύνης, όπως αποφάσισε χθες βράδυ η κυβέρνηση του Αμπντελχαμίντ Ντμπάιμπα.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ελί Κόεν ανακοίνωνε πως συζήτησε στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα με τη Λίβυα ομόλογό του. «Μίλησα με την υπουργό Εξωτερικών για τις μεγάλες δυνατότητες στις σχέσεις των δυο χωρών», ανέφερε ο Κόεν, και άμεσα αντέδρασε το υπουργείο εξωτερικών της Λιβύης, αναφέροντας: «Αυτό που έγινε στη Ρώμη ήταν μια συνάντηση τυχαία και ανεπίσημη, κατά διάρκεια συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό της (σ.σ. τον Αντόνιο Ταγιάνι), που δεν οδήγησε σε καμιά συζήτηση, συμφωνία ή διαβούλευση».

 

 

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, το λιβυκό ΥΠΕΞ θύμισε τη «σαφή» και «αναμφίβολη» θέση της Λιβύης «για την παλαιστινιακή υπόθεση», προσθέτοντας ότι η κυρία Μανγκούς «αρνήθηκε να συζητήσει με οποιοδήποτε μέρος αντιπροσωπεύει την ισραηλινή οντότητα». Ακόμη, κατήγγειλε την «εκμετάλλευση από εβραϊκά και διεθνή ΜΜΕ» του «συμβάντος» αυτού και το ότι προσπάθησαν να το παρουσιάσουν ως «συνάντηση ή συνομιλίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This