Έφυγε από τη ζωή ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, αναμορφωτής των Harrods

Πέθανε ακριβώς 26χρόνια μετά τον χαμό του γιου του, Ντόντι, στο τροχαίο όπου σκοτώθηκε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα!

Must Read

Πλήρης ημερών έφυγε από το ζωή ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ιδρυτής των «Harrods», αλλα, πιθανότερα, περισσότερο γνωστός ως πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, συντρόφου της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μάλιστα, ο 94χρονος Αιγύπτιος κροίσος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ήταν ιδιοκτήτης της Φούλαμ, συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και του θρυλικού ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι, πέθανε σχεδόν ακριβώς 26 χρόνια μετά τον γιο του, ο οποίος σκοτώθηκε στο μοιραίο εκείνο τροχαίο στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι, όπου έχασε τη ζωή της η εξαιρετικά δημοφιλής Lady Di.

Η ίδια η Νταϊάνα, εξάλλου, λέγεται πως είχε ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τον πατέρα του αγαπημένου της Ντόντι, με τον μεγιστάνα να έχει δηλώσει σχετικά πως ο πρωτότοκος γιος του και η αγαπημένη του δολοφονήθηκαν με εντολή της βασιλικής οικογένειας. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, αν και, πηγές που επικαλείται η «Daily Mail» αναφέρουν ότι πέθανε χθες το βράδυ.

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Γεννημένος το 1929, ο Μοχάμεντ μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1954 παντρεύτηκε τη Σαμίρα Κασόγκι και εργάστηκε για τον αδερφό της, τον διάσημο έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι, πριν ξεκινήσει μια επιτυχημένη ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο Ντόντι.

Ο Μοχάμεντ μετακόμισε στη συνέχεια, για να εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος του Σουλτάνου του Μπρουνέι το 1966, πριν φτάσει στη Βρετανία το 1974. Πέντε χρόνια αργότερα, ο επιχειρηματίας αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, προτού αυτός και ο αδερφός του Άλι αγοράσουν το 30% των μετοχών της βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων House of Fraser, στην οποία ανήκε και το περίφημο «Harrods», το οποίο οι Αλ Φαγέντ εξαγόρασαν πλήρως για 615 εκατομμύρια λίρες.

Το 2010 το πούλησε το έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών στην Qatari Holdings, τον κρατικό επενδυτικό ταμείο του κράτους του εμιράτου του Κατάρ.

Το 1985 ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ παντρεύτηκε τη Φινλανδή ηθοποιό και μοντέλο Heini Wathem, με την οποία απέκτησε άλλα τέσσερα παιδιά, τους Καμίλα, Ομάρ, Γιασμίν και Καρίμ.

  • Δείτε ένα αφιέρωμα της ΕΡΤ στη ζωή και την καριέρα του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This