Χαμός στη Λεμεσό για το μεταναστευτικό: Επεισόδια με καταστροφές, φωτιές και μολότοφ

Υπήρξαν πέντε τραυματισμοί και 13 συλλήψεις

Must Read

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το βράδυ η Λεμεσός της Κύπρου καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με αφορμή το μεταναστευτικό για ακόμη μια φορά και είχαν ως αποτέλεσμα της σύλληψη από την Αστυνομία 13 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια άρχισαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας Ελληνοκυπρίων για το μεταναστευτικό. Παρά το ότι η αστυνομία γνώριζε για την εκδήλωση και είχε λάβει μέτρα δεν μπόρεσε να τα αποτρέψει.

Οι δράστες ήταν νεαροί που φορούσαν κουκούλες και οι οποίοι κρατώντας ξύλα και λοστούς άρχισαν να κυνηγάνε αλλοδαπούς και να καταστρέφουν επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτούς. Επίσης, έκαψαν αρκετά αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών ενώ έριξαν και βόμβες μολότοφ.

Μάλιστα, υπήρχαν και τραυματισμοί και πέντε πολίτες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση ήταν τόσο έντονη που αρκετοί πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Οι ταραξίες επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική», «έξω οι μετανάστες από τη Κύπρο», «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι», «π…… γιοι, πολιτικοί».

Θύμα των επιθέσεων έπεσε και μία γυναίκα από την Ασία της οποία κατέστρεψαν το κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε. Η γυναίκα καθόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το κατεστραμμένο κατάστημα της και έκλαιγες λέγοντας πως δεν ξέρει πως θα μεγαλώσει α 4 παιδιά της.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετέβη εσπευσμένα στη Λεμεσό και προήδρευσε σύσκεψης με τους αξιωματικούς που είχαν αναλάβει την αστυνόμευση, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ανεπαρκής.

Την περασμένη Δευτέρα επεισόδια για το μεταναστευτικό είχαν σημειωθεί και στην Πάφο. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This