Ε.Ε.: Τέλος οι κυρώσεις σε τρεις Ρώσους επιχειρηματίες!

Must Read

Τρεις Ρώσοι επιχειρηματίες απαλλάσσονται από τα βάρος των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πατρίδα τους, λόγω του πολέμου που κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τρεις διπλωματικές πηγές δήλωσαν σήμερα πως η Ε.Ε. δεν θα παρατείνει τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί σε βάρος του Γκριγκόρι Μπερέζκιν, του δισεκατομμυριούχου Φαρχάντ Αχμέντοφ και του πρώην επικεφαλής της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εταιρείας Ozon, Αλεξάντερ Σούλγκιν, η ισχύς των οποίων λήγει μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φαρχάντ Αχμέντοφ δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ ο Γκριγκόρι Μπερέζκιν, ο οποίος ανήκει στο κοντινό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, δραστηριοποιείται σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, των υποδομών και της ενέργειας, σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο κυρώσεων της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, ο Αχμέντοφ, ο οποίος βρίσκεται στην 99η θέση της κατάταξης των Ρώσων δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes», βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν διέρρευσε στο διαδίκτυο μια ηχογραφημένη συνομιλία που πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ του ιδίου και του μουσικού παραγωγού Ιόσιφ Πριγκόζιν. Σε αυτήν, οι δύο συνομιλητές επέκριναν με σκληρούς χαρακτηρισμούς τη ρωσική ηγεσία για τον πόλεμο, ο οποίος οδήγησε στην απομόνωση της Ρωσίας από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. επέβαλε κυρώσεις κατά του Αλεξάντερ Σούλγκιν στις 8 Απριλίου του 2022, με την αιτιολογία ότι ήταν ένας «επιχειρηματίας με επιρροή» που συμμετείχε σε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την ημέρα που η Ρωσία εξαπέλυσε την εισβολή της στην Ουκρανία. Ωστόσο, στις αρχές του φετινού Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις εναντίον του. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η πρώτη φορά που ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο έλαβε μια τέτοια απόφαση, όσον αφορά σε Ρώσο επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 1.600 φυσικά πρόσωπα και περισσότερες από 200 οντότητες περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων της Ε.Ε., ο οποίος χρονολογείται από το 2014, όταν η Ρωσία κατέλαβε την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This