Ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα επισκεφθεί την Κίνα!

Must Read

Κινεζικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Al-Akhbar ότι μια υψηλού επιπέδου συριακή αντιπροσωπεία είναι πιθανό να επισκεφθεί σύντομα το Πεκίνο για να πραγματοποιήσει συναντήσεις υψηλού επιπέδου με Κινέζους αξιωματούχους ώστε να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τον κινεζικό ρόλο στη βοήθεια της Συρίας ξεπεράσει την οικονομική της κρίση.

 

Αξιωματούχοι στη Συρία δήλωσαν ότι η επίσκεψη θα ήταν «πολύ σημαντική» και ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα συναντηθεί με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε επίσημη τελετή.

 

Η επίσκεψη του Αλ Άσαντ θα αποτελέσει στρατηγικό ορόσημο στις συρο-κινεζικές σχέσεις και μια ισχυρή ώθηση για τον ρόλο της Κίνας στην περιοχή, μετά τον ρόλο του Πεκίνου στην επίτευξη της συμφιλίωσης Σαουδικής Αραβίας – Ιράν την άνοιξη που μας πέρασε.

 

Η επίσκεψη του Αλ Άσαντ είναι πρωτίστως πολιτική και επιβεβαιώνει τη βούληση της Κίνας να εδραιώσει τη νομιμότητα του συριακού καθεστώτος και του Προέδρου αλ Άσαντ σε διεθνές επίπεδο, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να παρεμποδίσουν την αραβοσυριακή συμφιλίωση, να εμποδίσουν την προσπάθεια της Συρίας να επεκτείνει την πλήρη έλεγχο της χώρας.

 

Όσον αφορά την οικονομική διάσταση της επίσκεψης, αυτή έρχεται υπό το φως της ασφυκτικής πολιορκίας από την οποία υφίσταται η Δαμασκός ως αποτέλεσμα του άμεσου αμερικανικού ρόλου στις κυρώσεις, τη στρατιωτική κατοχή και τα καταστροφικά αποτελέσματα του πολέμου.

 

Υποτίθεται ότι η ανακοίνωση του Ινδικού-Αραβικού-Ισραηλινού-Ευρωπαϊκού Διαδρόμου, με αμερικανική ώθηση, έχει παρακινήσει τους Κινέζους να ενεργοποιήσουν την «Πρωτοβουλία Belt and Road» (δρόμος του μεταξιού).

 

Η Συρία βρίσκεται σε μια από τις πιθανές γραμμές αυτής της σημαντικής οικονομικής οδού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This