Συντριβή αεροσκάφους στη Βραζιλία – 14 νεκροί

Must Read

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Σάββατο, στη Βραζιλία όταν αεροσκάφος συνετρίβη στην Μπαρσέλους, τουριστική πόλη στη βραζιλιάνικη πολιτεία Αμαζόνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δώδεκα επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος οι οποίοι σκοτώθηκαν ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γουίλσον Λίμα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταυτότητες των θυμάτων.

«Λυπάμαι βαθιά για τον θάνατο 12 επιβατών και δυο μελών πληρώματος, θυμάτων της συντριβής αεροσκάφους στην Μπαρσέλους το Σάββατο. Οι ομάδες μας εργάστηκαν εξαρχής για να προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη. Στις οικογένειες και στους φίλους [των θυμάτων] στέλνω την αλληλεγγύη και τις προσευχές μου», ανέφερε ο κ. Λίμα.

Ερωτηθείσες σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για το δυστύχημα. Δεν επέζησε κανείς, σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου G1, το αεροσκάφος ήταν EMB-110, δικινητήριο τουρμποπρόπ που κατασκευάζει η βραζιλιάνικη αεροπορική βιομηχανία Embraer. Η πτήση του από τη Μανάους στην Μπαρσέλους κανονικά θα διαρκούσε 90 λεπτά.

Η Μπαρσέλους, πάνω στον Χίου Νέγκρου, παραπόταμο του Αμαζονίου, περιβάλλεται από εθνικά πάρκα και απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μανάους.

Κατά ορισμένα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ανάμεσα στα θύματα ήταν υπήκοοι των ΗΠΑ, αυτό όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου UOL, που επικαλέστηκε τον υπουργό Ασφαλείας της πολιτείας, τον Βινίσιους Αλμέιντα, επιβάτες ήταν Βραζιλιάνοι που πήγαιναν στην περιοχή για να πάρουν μέρος σε αγωνιστική αλιεία.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This