Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση: Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Δεν γνωρίζει τι πήγε στραβά

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου μιας 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση ύστερα από την κατανάλωση ενός πιάτου με σαρδέλες σε γνωστό και δημοφιλές εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας.

Για το τραγικό περιστατικό ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τα συνολικά 25 κρούσματα αλλαντίασης που προέκυψαν σε πελάτες του εν λόγω εστιατορίου. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μπορντό.

Σύμφωνα με την Irish Mirror, η έρευνα που έχει ξεκινήσει αφορά, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλειας, της διάθεσης επιβλαβών τροφίμων στην αγορά και της πώλησης τοξικών τροφίμων.

Δείτε βίντεο:

 

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, βγήκαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που τα οποία έκαναν λόγο για ύπαρξη αλλαντικής τοξίνης τύπου B στο πιάτο με τις σαρδέλες που κατανάλωσαν αρκετοί πελάτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις αναλύσεις, η μόλυνση θα μπορούσε να προέλθει είτε από «καρύκευμα που συνδέεται με την προετοιμασία του πιάτου» είτε από εξωτερικό χειρισμό, όπως «βρώμικα χέρια».

Έντεκα άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι οκτώ στη Γαλλία, αναφέρει η Irish Mirror.

Τι λέει ο δικηγόρος του εστιάτορα 

Μιλώντας στη Sud Ouest, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου που έφτιαξε το πιάτο με τις σαρδέλες είπε ότι ο εντολέας του έχει ενημερωθεί για την έναρξη της έρευνας.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση προτεραιότητά του παραμένει ο εντοπισμός όλων των ατόμων που κατανάλωσαν το μολυσμένο πιάτο στο εστιατόριό του, τόνισε.

Δείτε βίντεο:

 

Όπως σημείωσε, η ψυχολογία του πελάτη του είναι άσχημη.

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουν υγιείς στο σπίτι τους οι ασθενείς που νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο, και φυσικά σκέφτεται την οικογένεια της 32χρονης που έχασε τη ζωή της», είπε.

Ο εστιάτορας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του αν και δεν γνωρίζει τι πήγε στραβά. σημείωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο πελάτης του παρουσίασε την απόδειξη για τη χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποίησε κατά τη διαδικασία συντήρησης των σαρδελών, και είπε ότι ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή όσον αφορά στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησε ήταν καθαρά και το λαστιχάκι για το βάζο καινούργιο. Και ο ίδιος περιμένει τι θα πουν οι ειδικοί.

Δείτε επίσης:

Με λαρυγγίτιδα διαγνώστηκε η Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση!

Τι είναι η θανατηφόρος αλλαντίαση – Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This