Με λαρυγγίτιδα διαγνώστηκε η Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση!

Οι διαδικασίες ενημέρωσης για τα κρούσματα έγιναν πολύ αργά!

Must Read

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας η οποία έφαγε ένα πιάτο με σαρδέλες σε δημοφιλές εστιατόριο στο Μπορντό της Γαλλίας με αποτέλεσμα να πάθει αλλαντίαση και να φύγει από την ζωή.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ sudouest.fr, η άτυχη κοπέλα είχε πάει στα επείγοντα νοσοκομείων στο Μπορντό και εκεί οι γιατροί και το προσωπικό έκαναν τελείως λάθος διάγνωση. Η 32χρονη είχε παραπονεθεί για αδυναμία κατάποσης και βραχνάδα. Εκείνη τη διέγνωσαν με μια μορφή λαρυγγίτιδας και της είπαν ότι μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο!

Δείτε βίντεο:

 

Η κοπέλα που πήγε στο Μπορντό για διακοπές επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύζυγό της το Σάββατο και πήγε την Κυριακή ξανά σε επείγοντα νοσοκομείου. Αυτή τη φορά την κράτησαν για παρακολούθηση μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και μετά της έδωσαν εξιτήριο.  Πέθανε την επόμενη μέρα στο σπίτι της.

Το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν ήδη υποψίες για έξαρση κρουσμάτων αλλαντίασης στο Μπορντό καθώς είχε πάει στο νοσοκομείο της πόλης ένα ακόμα κρούσμα μετά την Ελληνίδα.

Στις 10.30 το βράδυ, το νοσοκομείο ενημέρωσε την περιφερειακή αρχή υγείας (ARS) της Νέας Ακουιτανίας για την πιθανότητα πολλαπλών κρουσμάτων αλλαντίασης. Μέσα στη νύχτα που ακολούθησε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την Αρχή προς νοσοκομεία, προκειμένου να τεθούν σε επιφυλακή για τυχόν άλλα κρούσματα. Καμία υπηρεσία δεν επισκέφθηκε άμεσα το εστιατόριο που εκείνο το βράδυ θα σέρβιρε τις πιθανώς μολυσμένες σαρδέλες.

Δείτε βίντεο:

 

Η Διεύθυνση Προστασίας Πληθυσμού ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

«Αν και δεν είναι δυνατόν στο παρόν στάδιο να καθοριστεί σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να σωθεί η ασθενής στο Παρίσι, είμαι ξεκάθαρο ότι δεδομένης της σπανιότητας της νόσου, της μεγάλης δυσκολίας διάγνωσής της και της ραγδαίας επιδείνωσής της, η ταχύτητα ενημέρωσης της νοσοκομειακής κοινότητας είναι κρίσιμη για την καθοδήγηση των διαγνώσεων», σχολιάζει γιατρός.

Τελικά, η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Γαλλίας έστειλε επείγουσα ενημέρωση σε όλους τους επαγγελματίες υγείας της χώρας το απόγευμα της Τρίτης, επισημαίνει το δημοσίευμα. Η Ελληνίδα είχε, όμως, φύγει από τη ζωή.

Αν και ακόμα η υπόθεση δεν έχει φτάσει στην δικαιοσύνη, ο υπεύθυνος του εστιατορίου θα μπορούσε να διωχθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση καταναλωτών σε κίνδυνο, αδικήματα που επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 3 ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ, σύμφωνα με τον γαλλικό Ποινικό Κώδικα.

Λόγω της ιδιότητάς του ως εστιάτορας, ο εν λόγω άνδρας μπορεί να διωχθεί και για παραβίαση συγκεκριμένης υποχρέωσης για την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτήν την περίπτωση η πιθανή ποινή φυλάκισης ανέρχεται στα 5 έτη και το πιθανό πρόστιμο στα 75.000 ευρώ, διευκρινίζει ο δικηγόρος.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This