Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη Βενετία: Αυτός ήταν ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Στην άσφαλτο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδηλώνουν απόπειρα φρενάρισματος. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Must Read

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα ύψους περίπου 10 μέτρων, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI. «Φώναζαν βοήθεια, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο», συγκλονίζει μάρτυρας του μοιραίου δυστυχήματος στην Ιταλία. 

 

 

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος μετά την πτώση λεωφορείου από αερογέφυρα. «Είναι μια σκηνή βγαλμένη από την Αποκάλυψη. Έχω μείνει άφωνος», σχολιάζει ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», λέει συγκλονισμένος ένας από τους διασώστες.

 

Νεκρός ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου 

Ο Αλμπέρτο Ριτσότο, ένας 40χρονος έμπειρος οδηγός από το Τρεβίζο είναι μεταξύ των θυμάτων του φονικού δυστυχήματος στην Ιταλία. Ανάμεσα στα πιθανά σενάρια για την τραγωδία που εξετάζουν οι Αρχές είναι οτι αρρώστησε ξαφνικά. Λίγο πριν από τη συντριβή, ο οδηγός είχε δημοσιεύσει μια ανάρτηση στο Facebook, όπου βρισκόταν στο κάμπινγκ Hu της Μαργκέρα γράφωντας «Καθ’οδόν προς τη Βενετία». Μετά τη διάδοση της είδησης της τραγωδίας, πολλοί φίλοι και γνωστοί του έγραψαν στο χρονολόγιό του, χωρίς να λάβουν άλλη απάντηση. Ο Ριτσότο, εργαζόταν στην εταιρεία La Linea τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας La Linea, Μάσιμο Φιορέζε στην οποία ανήκε το ηλεκτρικό λεωφορείο που συνετρίβη μετά τις 8 το βράδυ από την υπερυψωμένη διάβαση Mestre (Βενετία) σκοτώνοντας 21 άτομα, καταστρέφεται είπε ότι το «όχημα ήταν καινούριο και ο οδηγός καλός». 

 

 

Ο οδηγός με καταγωγή από το Κονελιάνο, στην επαρχία του Tρεβίζο έμενε στο Τέτσε ντι Βάτσολα, επίσης στην περιοχή του Τρεβίζο και δήμαρχος της πόλης που τον γνώριζε καλά είπε οτι αφήνει πίσω του ένα μικρότερο αδερφό. Οι αρχικές υποθέσεις για την τραγωδία, της οποίας τα αίτια διερευνώνται πλέον εξονυχιστικά είναι ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ή ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία. «Ο Ριτσότο είχε αναλάβει υπηρεσία το απόγευμα λίγο πριν τη συντριβή, νομίζω γύρω στις 6 το απόγευμα. Πήρε ανθρώπους από την Piazzale Roma και τους πήγαινε πίσω στο κάμπινγκ, στη Mαργκέρα, σε αυτό που κάποτε ονομαζόταν Jolly. Μόλις 16 από αυτούς είχαν κλείσει τη διαδρομή, αλλά προφανώς για κακή τους τύχη ανέβηκαν και κάποιοι που δεν είχαν κάνει κράτηση και όταν είδαν το λεωφορείο να φτάνει, ένα ωραίο μεγάλο όχημα, με πολλές θέσεις, ανέβηκαν ούτως ή άλλως» λέει ο Φιορέζε.

«Δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο»

Μετανάστης από την Γκάμπια, ο 27χρονος Μπουμπακάρ Τουρέ,που έφθασε στην Ιταλία για να δουλέψει και εργάζεται σε εταιρεία με γιοτ περιγράφει πως προσπάθησε να σώσει εγκλωβισμένους στο λεωφορείο: «τράβηξα έξω από το λεωφορείο τρεις-τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα μικρό κορίτσι Επίσης τράβηξα έναν σκύλο. Βλέποντας αυτή τη σκηνή με έκανε να νιώσω άρρωστος, επειδή το λεωφορείο χτύπησε σε ευθεία. Υπάρχουν τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονται και δύο νεκρά αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Πολλά από τα πτώματα ήταν χωρίς χαρτιά που σημαίνει ότι ήταν ανήλικα. Στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο. Είναι θλιβερό», είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα όπως είπε είδε τον Ιταλό οδηγό στην καμπίνα του, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

 

 

 

Ένα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως άκουσε έναν ήχο και στη συνέχεια είδε καπνούς και ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια: «Άκουσα έναν δυνατό ήχο και πίστεψα ότι ήταν τρένο. Στη συνέχεια ακούστηκε ο ήχος από το δυστύχημα. Ένας γδούπος. Ανησύχησα, κοίταξα γύρω και είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», είπε ο Λεονάρντο. Ο ίδιος βρισκόταν σε ένα δωμάτιο και αμέσως έτρεξε αντιλαμβανόμενος τι συνέβη. «Καθώς πλησίασα το λεωφορείο, οι φωνές μετατράπηκαν σε μία τρομακτική νεκρική σιγή που πάγωσε το αίμα μου. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά με σταμάτησε μία φίλη μου αστυνομικός γιατί το λεωφορείο καιγόταν και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Περίμενα μέχρι να φτάσει βοήθεια που ήρθε μετά από περίπου 20 λεπτά», κατέληξε.

 

 

Το χρονικό της τραγωδίας 

Στην άσφαλτο, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδηλώνουν απόπειρα φρενάρισματος. Όπως αναφέρει το BBC, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε. Μεταξύ των νεκρών είναι πέντε Ουκρανοί, ένας Γερμανός και ο Ιταλός οδηγός, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ τόνισε πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία. Το λεωφορείο φέρεται να είχε νοικιαστεί για να μεταφέρει τουρίστες μεταξύ της Βενετίας και ενός κάμπινγκ στην κοντινή περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία με τουλάχιστον 21 νεκρούς στη Βενετία: Πώς έπεσε το ηλεκτρικό λεωφορείο από τη γέφυρα – Μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This