ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΖαν-Κλοντ Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα – Δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα – Δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ

«Δεν είναι καλό να δίνουμε ψευδείς υποσχέσεις» ούτε για τους Ουκρανούς ούτε για την ΕΕ

Τέλος στα σενάρια που καλλιεργούνται για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στην παρέμβασή του για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης τονίζει πως «είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας».

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Augsburger Allgemeine  ο Γιουνκέρ επισημαίνει: «Όποιος είχε σχέση με την Ουκρανία ξέρει ότι αυτή είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για προσχώρηση. Χρειάζεται να γίνουν τεράστιες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις».

«Το να δίνουμε ψευδείς υποσχέσεις» στους Ουκρανούς για ένταξη «δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία» προσθέτει.

«Είμαι πολύ θυμωμένος για κάποιες φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως» τονίζει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ένταξη στην Ένωση για υποψήφιες χώρες, όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία, πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από «ειδική πλειοψηφία» εισημαίνει ο Γιούνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είχαμε κακές εμπειρίες με ορισμένα λεγόμενα νέα μέλη, για παράδειγμα όταν πρόκειται για το Κράτος Δικαίου. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί» υπογραμμίζει καταλήγοντας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης