Τουρκικό drone στη Συρία κατέρριψαν οι ΗΠΑ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν αναγνωρίζει πως το drone ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Must Read

Οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει Τούρκους αξιωματούχους ότι επιχειρούν κοντά σε αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, καθώς στην περιοχή εδρεύουν περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες, που συνεργάζονται με τους μαχητές του SDF, υπό κουρδική ηγεσία, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως η Άγκυρα αγνοούσε τις προειδοποιήσεις και αυτός είναι ο λόγος που αμερικανικό μαχητικό F-16 κατέρριψε τουρκικό drone.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Reuters το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει πως το drone ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal «η κατάρριψη είναι πιθανό να επιτείνει τις εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, σχετικά με την αμερικανική στρατιωτική στρατηγική στη Συρία, την αποπομπή της Τουρκίας από το προηγμένο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τις σχέσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Μόσχα».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η Τουρκία εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων, που τους κατηγορεί για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This