Ισπανία: Αύριο Παρασκευή η κρίσιμη συνάντηση Μελόνι – Σολτς για το μεταναστευτικό

«Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», τόνισε σε σχετικές δηλώσεις της η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Must Read

Στη Γρανάδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 6/10, η κρίσιμη συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Όλαφ Σολτς, οι οποίοι θα συζητήσουν και από κοντά για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, λίγες ημέρες μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, για το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση παρέχει οικονομική στήριξη σε ΜΚΟ και οργανώσεις που βοηθούν παράτυπους μετανάστες να φτάσουν σώοι στην Ιταλία.

«Με τον καγκελάριο Σολτς θα έχουμε διμερή συνάντηση αύριο, τις περασμένες μέρες συνομιλήσαμε τηλεφωνικά. Η αυριανή συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε πώς να κάνουμε βήματα προόδου, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξωτερική διάσταση. Η Ιταλία ψήφισε υπέρ του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου διότι πρόκειται για κανόνες που θεωρούμε καλύτερους από τους προηγούμενους, αλλά η ιταλική πρόταση δεν αφορά την συνέχιση της συζήτησης για την ανακατανομή όσων μπαίνουν παράνομα στην Ευρώπη. Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε σχετικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός από την πόλη αυτή στη νότια Ισπανία, όπου διεξάγεται η  3η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή περίπου 50 ηγετών (κυρίως) από την Ευρώπη.

«Είμαι ικανοποιημένη, είμαστε κάθε άλλο παρά απομονωμένοι. Η Ιταλία επιθυμεί για την Αφρική μια προσέγγιση, η οποία να μην είναι πατερναλιστικού χαρακτήρα, αλλά χρειαζόμαστε την στήριξη όλης της Ευρώπης. Όσο για τον πρόεδρο της Τυνησίας Σάιεντ -με τον οποίο έχω καλή σχέση-, θεωρώ ότι απευθύνεται, κυρίως, στην κοινή γνώμη της χώρας του», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This