Τέλος η ευρωπαϊκή βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

Σταματάνε αμέσως όλες οι πληρωμές

Must Read

Οι βαρβαρότητες της Χαμάς στο Ισραήλ οδήγησε σε άμεσες αποφάσεις την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι, να ανακοινώνει την αναστολή πληρωμών και επανεξέταση κάθε προγράμματος βοηθείας προς τους Παλαιστινίους.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «το μέγεθος του τρόμου και της βαναυσότητας ενάντια στο Ισραήλ και τον λαό του αποτελεί σημείο καμπής. Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχιση των διαδικασιών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Και σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος: «Ως ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας για τους Παλαιστινίους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να βάλει όλο το φάσμα των σχεδίων ανάπτυξής της σε επανεξέταση και αυτό αφορά 691 εκατ. ευρώ. Όλες οι πληρωμές σταματούν αμέσως. Όλα τα σχέδια θα επανεξεταστούν. Όλες οι νέες προτάσεις προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος έτους 2023, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Θα υπάρξει συνολική επανεξέταση ολόκληρου του φακέλου για τη βοήθεια προς την Παλαιστίνη».

Τόνισε ακόμη ότι «τα θεμέλια της ειρήνης, της ανοχής και συνύπαρξης θα πρέπει τώρα να εξεταστούν. Η προτροπή στο μίσος, τη βία και η αποθέωση της τρομοκρατίας έχουν ήδη δηλητηριάσει τα μυαλά πάρα πολλών μέχρι τώρα. Χρειαζόμαστε δράση και τη χρειαζόμαστε τώρα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This