«Πρέπει τώρα να κλάψουμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά θα έπρεπε να κλάψουμε και για την Γάζα»

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίσει δύο εκατμμύρια κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει σκληρό τίμημα»

Must Read

«Πρέπει τώρα να κλάψουμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά θα έπρεπε να κλάψουμε και για την Γάζα». Ο δημοσιογράφος της Haaretz Γκίντιον Λεβί (Gideon Levy) με τον τίτλο «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίσει δύο εκατoμμύρια κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει σκληρό τίμημα» γράφει για την στοιχειώδη ανθρωπιά απέναντι στους Παλαιστινίους.

Israel Can’t Imprison Two Million Gazans Without Paying a Cruel Price

Πίσω από όλα αυτά υπάρχει η αλαζονεία του Ισραήλ. Η ιδέα ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα ούτε θα τιμωρηθούμε γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε ανεμπόδιστοι. Θα συλλαμβάνουμε, θα σκοτώνουμε, θα παρενοχλούμε, θα αφαιρούμε και θα προστατεύουμε τους εποίκους που ασχολούνται με τα πογκρόμ τους. Θα επισκεπτόμαστε τους Τάφους και τους Βωμούς στα Παλαιστινιακά Εδάφη και φυσικά, τον Ναό στο Όρος, σχεδόν 5.000 Εβραίοι μόνο για τον Sukkot.

Θα πυροβολούμε αθώους, θα τους βγάζουμε τα μάτια και θα τους σπάμε τα κεφάλια, θα εκδιώκουμε, θα κατάσχουμε, θα ληστεύουμε, θα αρπάζουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα κάνουμε εθνοκάθαρση και, φυσικά, θα συνεχίζουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, και όλα θα είναι εντάξει.

Θα μεταφέρουμε τον μισό Στρατό μας από τα σύνορα με την Γάζα στο πέρασμα Χαβάρα, στα σύνορα με την Δυτική Όχθη, μόνο και μόνο για να προστατεύσουμε τον ακροδεξιό βουλευτή Zvi Sukkot και τους εποίκους. Και όλα θα είναι καλά τόσο στο Hawara όσο και στο πέρασμα Erez στην Γάζα.

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και το πιο εξελιγμένο και ακριβό εμπόδιο στον κόσμο μπορεί να παραβιαστεί με μια παλιά μπουλντόζα που βγάζει καπνό όταν το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτόν τον αλαζονικό φράχτη μπορούν να τον διασχίσουν με ποδήλατα και μηχανάκια, παρά τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν και παρά τους ακριβοπληρωμένους διάσημους ειδικούς και εργολάβους.

Νομίζαμε ότι θα συνεχίζουμε να κατεβαίνουμε στην Γάζα, να σκορπάμε μερικά ψίχουλα με την μορφή δεκάδων χιλιάδων ισραηλινών αδειών εργασίας -με τον όρο της καλής συμπεριφοράς- και να τους κρατάμε φυλακισμένους. Θα ειρηνεύσουμε με Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και οι Παλαιστίνιοι θα ξεχαστούν έως ότου εξαφανιστούν, όπως θα ήθελαν μερικοί Ισραηλινοί.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατουμένους, κάποιες φορές χωρίς δίκη, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και δεν θα δεχθούμε να συζητήσουμε την απελευθέρωσή τους ακόμη και αν βρίσκονται στην φυλακή επί δεκαετίες.

Θα τους πούμε ότι μόνο με την βία οι φυλακισμένοι θα δουν ελευθερία. Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίζαμε αλαζονικά να απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διπλωματικής λύσης, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με όλα αυτά, και όλα θα συνεχίζονταν έτσι για πάντα.

Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι. Μερικές εκατοντάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι παραβίασαν τον φράχτη και εισέβαλαν στο Ισραήλ με τρόπο που κανένας Ισραηλινός δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις 2 εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα.

Όπως η παλιά καπνισμένη παλαιστινιακή μπουλντόζα διαπέρασε το Σάββατο τον πιο έξυπνο φράχτη του κόσμου, έτσι διαπέρασε την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ. Και έτσι διέλυσε την ιδέα ότι αρκεί να επιτίθεται κανείς περιστασιακά στην Γάζα με drones καμικάζι -και να τα πουλά στον μισό πλανήτη- για να διατηρήσει την ασφάλεια.

Το Σάββατο, το Ισραήλ αντίκρυσε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Παλαιστινιακά οχήματα να περιπολούν στις πόλεις του, ποδηλάτες να μπαίνουν από τις πύλες της Γάζας. Αυτές οι εικόνες διαλύουν την αλαζονεία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφάσισαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας. Υπάρχει κάποια ελπίδα σε αυτό; Όχι. Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.

Το Σάββατο ήδη συζητούσαν την εξάλειψη ολόκληρων συνοικιών στην Γάζα, την κατάληψη της Λωρίδας και την τιμωρία της Γάζας “όπως δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πριν”. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί την Γάζα από το 1948 ούτε για ένα λεπτό.

Έπειτα από 75 χρόνια βιοπραγίας, το χειρότερο δυνατό σενάριο την περιμένει και πάλι. Οι απειλές για “ισοπέδωση της Γάζας” αποδεικνύουν μόνον ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτε. Η αλαζονεία παραμένει, μολονότι το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησαν από αυτόν και ούτε θα τελειώσουν μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για την Γάζα. 

Την Γάζα, που οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι πρόσφυγες τους οποίους δημιούργησε το Ισραήλ. Την Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This