Τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Χαμάς για τους ομήρους – Αγωνία για μωρά και ηλικιωμένους που είναι στη λίστα των αγνοουμένων

Κόλαση βομβαρδισμών και εκτόξευση ρουκετών. Στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν. Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι κόβει νερό και καύσιμα στη Γάζα «εάν δεν απελευθερωθούν»

Must Read

Θρίλερ με τους ομήρους στη Μέση Ανατολή. Έως και 150 άνθρωποι αιχμαλωτίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους και υπήκοοι άλλων χωρών, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική της επίθεση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ισραήλ.

 

 

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρύβει τους ομήρους σε «ασφαλή μέρη και σήραγγες» εντός της Γάζας και απειλεί με εκτελέσεις «όσο συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί». 

 

 

Οι νεκροί εκατέρωθεν υπολογίζονται πάνω από 2.600. Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι συνεχείς, ενώ οι ένοπλοι της Χαμάς επιδίδονται σε τακτικές επιθέσεις ρουκετών.

 

Οι Ισραηλινοί θρηνούν τους νεκρούς τους από την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, αγωνιώντας για την τύχη των αιχμαλώτων που άρπαξαν οι τρομοκράτες τόσο από το φεστιβάλ του τρόμου όσο και από τα κιμπουτς. Οι πληροφορίες για την τύχη τους είναι μηδαμινές.

 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Jonathan Conricus σε ενημέρωση που έκανε τα ξημερώματα πιθανολογεί πως η Χαμάς έχει οδηγήσει τους αιχμάλωτους (όσοι βρίσκονται ακόμη εν ζωή) στα υπόγεια τούνελ της πόλης. «Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανάψει, καμιά βρύση δεν θα τρέξει νερό και κανένα βυτιοφόρο με καύσιμα δεν θα εισέλθει ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα όσο οι απαχθέντες Ισραηλινοί δεν επιστρέφουν», ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ίσραελ Κατς.

 

Σύμφωνα με το BBC, παρασκηνιακά, το Κατάρ, η Αίγυπτος προσπαθούν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των ομήρων. με τη Χαμάς η οποία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει γυναικόπαιδα με αντάλλαγμα 36 Παλαιστίνιες που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Αναλυτής στο Ινστιτούτο Πολιτικής και Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Reichman του Ισραήλ, τονίζει ωστόσο ότι σε εμπόλεμη κατάσταση για το Ισραήλ η επιστροφή των ομήρων, δεν αποτελεί προτεραιότητα αφού «επείγει» η αντιμετώπιση της Χαμάς ως στρατιωτική απειλή. Bίντεο ανεξακρίβωτης αυθεντικότητας εμφανίζει πάντως απελευθέρωση ομήρων και συγκεκριμένα γυναίκας με δύο παιδιά.

 

Σύμφωνα με ισραηλινές και διπλωματικές πηγές η λίστα των ομήρων που κατονομάζονται περιλαμβάνει 12 παιδιά και τουλάχιστον πέντε άτομα άνω των 60 ετών.

 

Ο Dror Or, η σύζυγός του Yonat, ο γιος του Noam και η κόρη του Alma εθεάθησαν από έναν γείτονα να σύρονται έξω από το σπίτι τους στο κιμπούτς Be’eri, σύμφωνα με τον ανιψιό τους Emmanuel Besorai. Ο Νόαμ είναι 15 ετών και η Άλμα 13. Η Ditza Heiman , 84 ετών, εθεάθη από μια γειτόνισσα στο κιμπούτς Nir Oz να απομακρύνεται από ένοπλους της Χαμάς, είπε η ανιψιά της. Πρώην κοινωνική λειτουργός, είναι η χήρα του Zvi Shdaimah, ο οποίος ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Kindertransport, την οργανωμένη διάσωση παιδιών από περιοχές υπό τον έλεγχο των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Ο Yaffa Adar, 85 ετών, απήχθη από ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Η Jordan Roman-Gat, μια 36χρονη Γερμανοϊσραηλινή υπήκοος, απήχθη με τον σύζυγό της και το μικρό παιδί της από τη Χαμάς. Η Jordan Roman-Gat , μια 36χρονη Γερμανοϊσραηλινή υπήκοος, απήχθη με τον σύζυγό της και το μικρό παιδί της από τη Χαμάς από το Be’eri, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ. Αυτή, ο σύζυγός της Άλον και ο τρίχρονος Γέφεν δραπέτευσαν όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε για λίγο, αλλά η Τζόρνταν χωρίστηκε από τους άλλους, είπαν συγγενείς στο CNN, προσθέτοντας ότι φοβούνται ότι μπορεί να είχε ξανασυλληφθεί. Ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν , 23 ετών, από την Καλιφόρνια, εθεάθη από μάρτυρες να φορτώνεται σε φορτηγό από μαχητές της Χαμάς, είπε η οικογένειά του στους Los Angeles Times.

Ήταν σοβαρά τραυματισμένος και αναίσθητος. Ο Sagui Dekel-Chen , ένας Αμερικανοϊσραηλινός πολίτης, αγνοείται. Η Shani Louk , τουρίστας από τη Γερμανία, απήχθη μαζί με δεκάδες άλλους από το «φεστιβάλ ειρήνης» κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Ο Noa Argamani , Ισραηλινός πολίτης κινεζικής καταγωγής, απήχθη επίσης από το φεστιβάλ. Η Anucha Angkaew , υπήκοος Ταϊλάνδης που εργαζόταν σε φάρμα αβοκάντο για σχεδόν δύο χρόνια, εθεάθη σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι 14 υπήκοοι της είναι σε καθεστώς ομηρείας. Η Shiri, Yarden, πιστεύεται ότι απήχθη από κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ όπου εργαζόταν ως νηπιαγωγός. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ως κρατούμενη της Χαμάς έχοντας στην αγκαλιά της τα παιδιά της , τριών και 9 μηνών.

 

Ο Yossi και η Margit Silberman, οι γονείς της Shiri, αγνοούνται επίσης και πιστεύεται ότι είχαν συλληφθεί. Η Δρ Shoshan Haran, ο σύζυγός της Avshal Haran, η κόρη της Adi Shoham, ο σύντροφός της Tal Shoham και τα παιδιά τους, Naveh και Yahel , απήχθησαν από το σπίτι τους στο κιμπούτς του Μπάρι, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε, Fair Planet.  Ο Avshal είναι 65 ετών, ο Naveh είναι οκτώ και ο Yahel τριών. Η Carmella και ο Noya Dan με τους Ofer, Erez και Sahar Calderon πιάστηκαν αιχμάλωτοι στο Nir Oz, ένα κιμπούτς δίπλα στη Γάζα όπου ζούσαν. Ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκε να δείχνει τη 12χρονη Έρεζ να μεταφέρεται από ένοπλους προς τη Γάζα.

 

Η Judith Tai Raanan και η Natalie Raanan , μητέρα και κόρη από το Ιλινόις των ΗΠΑ, επισκέπτονταν συγγενείς στο κιμπούτς Nahal Oz όταν δέχθηκε επίθεση. Οι γονείς της Sharone Lifschitz – μιας καλλιτέχνιδας με έδρα το Λονδίνο, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστούν υπό τον φόβο των αντιποίνων – πιστεύεται ότι έχουν συλληφθεί όμηροι από το Nir Oz. Η Ada Sagi , 74 ετών, πιστεύεται επίσης ότι απήχθη από το σπίτι της στο Nir Oz.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This