«Βλέπω αίμα παντού..» – Σοκάρουν οι περιγραφές Νεπαλέζων φοιτητών που έζησαν την επίθεση της Χαμάς

Must Read

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν σήμερα φοιτητές από το Νεπάλ που σπούδαζαν στο Ισραήλ και έζησαν την απόλυτη φρίκη το περασμένο Σάββατο μετά την ξαφνική επίθεση της Χαμάς.

Με ειδική πτήση από το Ισραήλ, αεροσκάφος που μετέφερε 254 Νεπαλέζους από το Ισραήλ προσγειώθηκε σήμερα λίγο πριν από τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις.

Όλοι οι Νεπαλέζοι που επέστρεψαν σήμερα από το Ισραήλ ήταν φοιτητές των τμημάτων Δασολογίας και Γεωργικών Σπουδών στο Ισραήλ στο πλαίσιο ενός προγράμματος σπουδών επ’ αμοιβή.

Η 25χρονη Σόμπχα Πάσουαν, η οποία εργαζόταν σε φυτώριο, είχε μόλις ξυπνήσει το Σάββατο για να κάνει γιόγκα όταν είδε «πολλούς, πολλούς πυραύλους» να εκτοξεύονται και να εκρήγνυνται στον ουρανό.

«Είναι ένα ψυχικό τραύμα για όλη σου τη ζωή γιατί χάσαμε Νεπαλέζους φίλους μας», λέει η Πάσουαν και προσθέτει ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Νεπάλ, ο Ν.Π Σαούντ, δήλωσε ότι τα πτώματα δέκα Νεπαλέζων, που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς, θα επαναπατριστούν όταν η ισραηλινή κυβέρνηση ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες και τα παραδώσει στις νεπαλέζικες αρχές.

Περίπου 4.500 Νεπαλέζοι εργάζονται στο Ισραήλ.

Η Πάσουαν περιέγραψε ότι έμεινε για τρεις ημέρες μαζί με φίλους της μέσα σε ένα καταφύγιο ενώ συνεχίζονταν οι συγκρούσεις.

Από την πλευρά του ο Νταν Μπαχαντούρ Τσοντχάρι, ο οποίος τραυματίστηκε από επίθεση με χειροβομβίδα μέσα στο καταφύγιό του, είδε δύο συναδέλφους του να πέφτουν νεκροί από σφαίρες, ενώ άλλοι ακρωτηριάστηκαν.

«Κάποιοι φίλοι μου πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία», λέει ο 26χρονος, ο οποίος διασώθηκε εννέα ώρες μετά την επίθεση.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ…Βλέπω παντού αίμα…Βλέπω ποτάμια αίματος», λέει ο Τσοντχάρι ο οποίος βγήκε από το αεροδρόμιο με αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι τρεις Νεπαλέζοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ισραήλ σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ ένας αγνοείται ακόμη.

Δείτε επίσης:

Επιζήσασα από το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ: «Τρέχαμε για τέσσερις ώρες»

Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή: 13 αιχμάλωτοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This