Κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή: 13 αιχμάλωτοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο. Κλιμακώνεται η ένταση στη Γάζα μετά το «τελεσίγραφο» του IDF. Στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά έγγραφα που δείχνουν μία άριστα σχεδιασμένη επίθεση που περιείχε drones και κυβερνοεπιθέσεις

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Ισραήλ με την ένταση να κλιμακώνεται στη Γάζα μετά το «τελεσίγραφο» του IDF. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή, ενώ έχει καλέσει ήδη τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή εντός 24 ωρών.

 

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το δράμα των ανθρώπων είναι τεράστιο. Μόλις πριν από λίγη ώρα, τον θάνατο 13 αιχμαλώτων στη Γάζα ανακοίνωσε η ΧαμάςΑνάμεσα στους νεκρούς είναι τόσο Ισραηλινοί όσο και υπήκοοι άλλων χωρών. Οι αιχμάλωτοι σκοτώθηκαν σε 5 διαφορετικές τοποθεσίες.

 

 

Μαχαιρώθηκε Ισραηλινός διπλωμάτης στο Πεκίνο

Παράλληλα, μία άλλη είδηση της τελευταίας στιγμής έρχεται να «ταράξει» επιπλέον τα δεδομένα της σύρραξης. Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, άγνωστοι μαχαίρωσαν Ισραηλινό διπλωμάτη στο Πεκίνο.

 

 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διπλωμάτης της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο νοσηλεύεται μετά από επίθεση. Η κατάσταση του διπλωμάτη είναι σταθερή. Το κίνητρο της επίθεσης, που δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία, διερευνάται, αναφέρει το υπουργείο. 

 

Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει συμβουλή να είναι σε επιφυλακή την Παρασκευή μετά την έκκληση της Χαμάς για μια «ημέρα οργής κατά του Ισραήλ». «Εδώ επικρατεί χάος, κανείς δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει», δήλωσε η Ινάς Χαμντάν, υπάλληλος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην πόλη της Γάζας, ενώ άρπαζε ό,τι μπορούσε να ρίξει στις τσάντες της, καθώς γύρω της ακούγονταν οι πανικόβλητες φωνές των συγγενών της. Είπε ότι όλο το προσωπικό του ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα είχε ενημερωθεί να εκκενωθεί νότια προς τη Ράφα.

 

 

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, μετέδωσε πως το περασμένο Σάββατο (7.10.2023) 2.500 τρομοκράτες της Χαμάς εισήλθαν στα εδάφη της χώρας. Όλα δείχνουν πως οι επόμενες ώρες θα είναι εφιαλτικές, καθώς εκτός από την εντολή εκκένωσης του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας, η Χαμάς καλεί από χθες όλο τον κόσμο σε μια «Παγκόσμια ημερά οργής κατά του Ισραήλ». Ήδη στην Ιορδανία εκατοντάδες κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Ισραήλ. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών. 

 

 

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα την εσπευσμένη απομάκρυνση «όλων των αμάχων» της πόλης της Γάζας προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, την έβδομη ημέρα του πολέμου με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ο Τσαχάλ – όπως ονομάζεται ο στρατός του Ισραήλ – ανέφερε πως ζητεί «την εσπευσμένη απομάκρυνση όλων αμάχων της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους από τον νότο για την ασφάλειά τους και να μετακινηθούν προς τη ζώνη νότια του Ουάντι Γάζα», μικρού ποταμού στο νότιο τμήμα της πόλης. «Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν», πρόσθεσε ο στρατός. Διεμήνυσε ακόμη πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.

Στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου δεκάδες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα

Βίντεο δείχνει ανθρώπους από το Λίβανο να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τον φράχτη του Ισραήλ, στο πλαίσιο της «Μέρας οργής» της Χαμάς.

 

Η Χαμάς σχεδίαζε την επίθεση δύο χρόνια  

Δύο χρόνια πριν γεννήθηκε στους «εγκεφάλους» της Χαμάς η ιδέα για την επίθεση στο Ισραήλ με στόχο ή να «κερδίσουν ή να γίνουν μάρτυρες», αποκαλύπτεται σε έγγραφα που βρέθηκαν στα πεδία των μαχών, και δείχνουν μία άριστα σχεδιασμένη όπως αποκαλύπτεται, επίθεση που περιείχε drones και κυβερνοεπιθέσεις. Η ιδέα της Χαμάς για την επίθεση του Σαββάτου στο Ισραήλ χρονολογείται από το 2021, όταν η οργάνωση άρχισε να προετοιμάζεται εντατικά μελετώντας τις τακτικές και τις στρατηγικές του αντιπάλου της, σύμφωνα με τον Αμπού Ομπάϊντα, εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, στον λογαριασμό του στο Telegram.

 

 

Ο Ομπάϊντα αποκάλυψε την έκταση του σχεδιασμού της ομάδας του για πρώτη φορά σε μια προηχογραφημένη ομιλία και χαρακτήρισε την επιχείρηση «Τζιχάντ», στόχος της οποίας ήταν «ή να κερδίσουν οι Παλαιστίνιοι ή να γίνουν μάρτυρες». «Οι δυνάμεις μας πέτυχαν μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική νίκη στην ιστορία των συγκρούσεων με τον Σιωνιστή εχθρό», είπε. Ήδη, είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν «περισσότερο από ό,τι είχαμε προγραμματίσει». Το σχέδιο της ομάδας ήταν να αναπτύξει 3.000 μαχητές για τη μάχη και άλλους 1.500 για υποστήριξη και υποστήριξη. Μελέτησε τα πάντα, από το πώς ο ισραηλινός στρατός εκπαιδεύει και αναπτύσσει τους στρατιώτες του, μέχρι τη γη και τις καιρικές συνθήκες. Οι μαχητές της Χαμάς είχαν λεπτομερείς χάρτες ισραηλινών πόλεων, στρατιωτικών βάσεων και οδών διείσδυσης. Τα μέλη της Χαμάς που πλημμύρισαν το νότιο Ισραήλ από τη Γάζα το περασμένο Σαββατοκύριακο μετέφεραν λεπτομερείς χάρτες των πόλεων και των στρατιωτικών βάσεων που είχαν στόχο. Μερικοί έφεραν επίσης τακτικούς οδηγούς που εντόπιζαν αδύναμα σημεία στα τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού. Τα έγγραφα, γραμμένα στα αραβικά, ανακτήθηκαν από τοποθεσίες επιθέσεων ή πτώματα νεκρών μαχητών της Χαμάς από Ισραηλινούς πολίτες, στρατιώτες και προσωπικό έκτακτης ανάγκης και περιήλθαν στην κατοχή της Wall Street Journal. Συνολικά, τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς στόχευε από την αρχή να επιτεθεί όχι μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά και σε κέντρα άμαχου πληθυσμού και να συλλάβει ομήρους, και προσφέρουν στοιχεία για την κλίμακα της συλλογής πληροφοριών της Χαμάς και τον βαθμό σχεδιασμού.

 

BBC: Η Ελλάδα στέλνει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου

Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπως μεταδίδει το BBC. Λίγες ώρες πριν, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας δυτικών εθνών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Yoav Gallant, τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές ενέργειες» της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

 

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτένεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου». Όταν πρόκειται για συγκεκριμένη βοήθεια, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ. Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Και η Γερμανία είπε ότι δύο από τα οπλισμένα μαχητικά drones Heron χρησιμοποιήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Κυρίως, αυτό που αναζητά το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη για την επιχείρηση που διεξάγει στη Γάζα, κάτι το οποίο έλαβε από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο μαύρη ώρα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ να εκκενωθεί η Γάζα

Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από το Ισραήλ: «Πάμε και όπου βγει»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Δείτε ΖΩΝΤΑΝΗ εικόνα και όλες τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This