Ο Ιταλός υπουργός Eξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ζήτησε διάδρομο στη Γάζα για να σωθούν οι χριστιανοί στις εκκλησίες

Απανωτές εξελίξεις

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Από μεριάς του, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι επισκέφθηκε το Ισραήλ και σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μελόνι, με στόχο όπως είπε ο ίδιος την αποκλιμάκωση της έντασης. Μίλησε ωστόσο και για τις πιθανές εξελίξεις των επόμενων ωρών στην Μέση Ανατολή:

«Δείξαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χριστιανούς, με στόχο να μπορέσει να δημιουργηθεί ένας διάδρομος που να επιτρέψει να σωθούν οι χριστιανοί που είναι κλεισμένοι στις παλαιστινιακές εκκλησίες. Ζητήσαμε, κατά την αντίδραση του Ισραήλ να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας, με αναφορά στην τρομερή, άνανδρη επίθεση, την σφαγή που έλαβε χώρα πριν μια εβδομάδα, μια σφαγή που μπορεί να συγκριθεί, μόνον με εκείνες των Ναζί και του Ισλαμικού Κράτους. Ελπίζουμε να μην υπάρξει επίθεση από τον Βορρά, από μέρους της Χεζμπολάχ, διότι στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο υπάρχουν περίπου χίλιοι τριακόσοι Ιταλοί στρατιώτες, που συμμετέχουν στην αποστολή του ΟΗΕ, στρατιώτες που πρέπει να εγγυηθούν την ειρήνη και να αποφύγουν περαιτέρω συγκρούσεις», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο αν μπορούν να υπάρξουν επαφές με την Χαμάς, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας είπε: «Είναι σχεδόν αδύνατον να μιλήσουμε με την Χαμάς. Συνομιλήσαμε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ Σίσι, με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και με όλες τις αραβικές χώρες -συμπεριλαμβανομένων των Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και του Μαρόκου – και τους ζητήσαμε να έρθουν σε επαφή με την Χαμάς, με στόχο να επιτραπεί τουλάχιστον σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα κατεχόμενα εδάφη. Θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη, είναι όλα πολύ ρευστά. Και το Βατικανό είναι πρόθυμο να διαμεσολαβήσει και η κύρια προτεραιότητα, φυσικά, στην φάση αυτή είναι η διάσωση των αμάχων. Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, οι όμηροι δεν είναι μόνον στα χέρια της Χαμάς, αλλά παραδόθηκαν και σε άλλες ένοπλες ομάδες που στηρίζουν την σύγκρουση με το Ισραήλ και, κατά συνέπεια, είναι και δύσκολο να διαπιστώσει κανείς πού ακριβώς βρίσκονται. Δεν ξέρω αν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν στα χέρια τους σαφή στοιχεία και θεωρούν ότι με χερσαία επιχείρηση θα μπορούσαν να ελευθερώσουν τους ομήρους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This