Εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» ο ισραηλινός Στρατός – Ενισχύει τις δυνάμεις του έξω από την Λωρίδα της Γάζας

Στην μεθόριο συγκεντρώνονται διαρκώς άρματα μάχης ενώ ακροβολίζονται στρατιώτες

Must Read

Η επιχείρηση «Σιδερένιο Ξίφος», η συντονισμένη χερσαία επίθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων είναι προ των πυλὠν της Λωρίδας της Γάζας. Στην μεθόριο συγκεντρώνονται διαρκώς και με ταχείς ρυθμούς άρματα μάχης ενώ ακροβολίζονται στρατιώτες.

Ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για ετοιμοπόλεμη δύναμη πυρός 10.000 Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ισραηλινός Στρατός αναμένει την «πολιτική απόφαση» για το άρξατε πυρ και το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας επίθεσης, δήλωσαν εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ λίγα λεπτά αφότου και η νέα, τρίωρη αυτήν την φορά, διορία για την εκκένωση της βόρειας Γάζας.

Η Χαμάς με νέο βίντεο αναφέρει ότι αναμένει την ώρα μηδέν και «αυτό θα γίνει εάν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση».

Σφίγγουν τον κλοιό στη Γάζα οι Ισραηλινοί – Απαντούν ενισχύοντας τις δυνάμεις τους!

Κρίσιμες και δραματικές ώρες με τις σειρήνες του πολέμο να ηχούν δυνατά στην Μέση Ανατολή!

Εξέπνευσε εξάλλου και το τρίτο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της πόλης, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή προς νότο. Από ώρα σε ώρα δεν αποκλείεται να αρχίσει η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των θέσεων της Χαμάς!

Ο Tamir Hayman, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, εξηγεί τι θα συμβεί εάν ανοίξει δεύτερο μέτωπο στα σύνορα με τον Λίβανο, απέναντι στην Χεζμπολάχ.

«Πρώτα απ’ όλα, το σημαντικότερο σημείο που χτυπήθηκε ήταν τα χωριά, τα κιμπούτς, που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας. Δέχθηκαν σφοδρή επίθεση και καταστράφηκαν, έγινε πραγματικά μια σφαγή. Μια σφαγή, μια θηριωδία που δεν μπορεί να χωρέσει ο νους. Τα ερείπια, τα πτώματα, η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Υπάρχει οσμή θανάτου και αίματος παντού. Τώρα, έχουμε σφραγίσει όλες τις τρύπες στον φράκτη της Γάζας. Έχουμε εκκενώσει όλους τους πολίτες και υπάρχει μόνο στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή της Γάζας, επομένως αυτή είναι μια πτυχή της ανανέωσης της εμπιστοσύνης μας. Όλο το προσωπικό της Χαμάς θεωρείται πλέον στόχος, νόμιμος στόχος. Το τρίτο στοιχείο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορρά. Αν και η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται σε πλήρη κλίμακα, προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για να εκτονώσει τις εντάσεις στη Γάζα, χρησιμοποιώντας drones, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της Χαμάς και τις δυνατότητες των Παλαιστινίων για να εξαπολύσει επιθέσεις όλμων στον Σιδερένιο Θόλο.

Έχουμε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις μας για να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για μια άλλη επίθεση από ειδικούς πράκτορες της Χεζμπολάχ. Είμαστε πλήρως έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο. Και τώρα πρέπει να εξισορροπήσουμε την προσπάθειά μας μεταξύ της Γάζας και του Βορρά, και κατά τη γνώμη μου πρέπει να εξασφαλίσουμε το πλευρό, αλλά η κύρια επιχειρησιακή προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στη Γάζα. Το τέταρτο στοιχείο είναι η σταθεροποίηση του εσωτερικού μετώπου, του τι συμβαίνει στην ισραηλινή κοινωνία. Θα μας πάρει χρόνια για να ανακτήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τις δυνατότητες του Ισραήλ, ειδικά όσον αφορά στην έγκαιρη προειδοποίηση αλλά και όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες».

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε πως «είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή». Μαχητές της Χεζμπολάχ εξάλλου εκτόξευσαν το πρωί της Κυριακής πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκορπίσουν τον τρόμο μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This