Μπαράζ επαφών του Πούτιν με ηγέτες της Μέσης Ανατολής – Προσπάθειες να αποφευχθεί το λουτρό αίματος στη Γάζα

Για τον ίδιο λόγο συνομίλησαν τηλεφωνικά και οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας

Must Read

Και, «ξαφνικά», ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την… έντονη επιθυμία να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ερχόμενος σε επαφή με ηγέτες των κρατών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διαμάχη του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το διεθνές ρεπορτάζ, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος, ως γνωστόν δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς, είχε σήμερα Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον Ιρανό ομόλογο του, Εμπραχίμ Ραϊσί, και τον καλό του φίλο Μπασάρ Αλ Άσαντ, πρόεδρο της Συρίας, ενώ κατόπιν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, καθώς και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, με τον οποίο συνομίλησε για το παλαιστινιακό και ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό σκέλος του.

Όλα αυτά, έρχονται την ώρα που αδιέξοδο στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται και η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει και ενόσω ο Πούτιν ετοιμάζει… βαλίτσες για Πεκίνο, όπου αύριο Τρίτη 17/10 αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ και να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος».

Ενόψει του συγκεκριμένου ταξιδιού του, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε και δηλώσεις σχετικά με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση, ότι οι προτάσεις της Κίνας για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μπορούν να αποτελέσουν μια ρεαλιστική βάση για συζήτηση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This