Περισσότεροι από 500 νεκροί σε βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα – Άμεση απάντηση της Χαμάς με «βροχή» από ρουκέτες

Οι Ισραηλινοί φέρονται να είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσουν στην εκκένωσή του

Must Read

Νέος συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Γάζα, μετά από πληροφορίες ότι βομβάρδισαν το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist Hospital στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές εκατοντάδες θύματα, όλοι τους άμαχος πληθυσμός.

Με βάση τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι νεκροί φημολογείται ότι ξεπερνούν τους 200, καθώς εντός του νοσοκομείου, καθώς και στον περίβολό του βρίσκονταν ακόμη και οικογένειες που είχαν καταφύγει εκεί, με την ελπίδα να βρουν καταφύγιο από τους συνεχείς βομβαρδισμούς. Οι ισραηλινοί φέρονται να είχαν προειδοποιήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσουν στην εκκένωσή του, αλλά το τελεσίγραφο έληξε, χωρίς να αλλάξει η κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το «Al Jazeera» και ο «Guardian», ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας ανέφερε πως εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι, φυσικά, γυναίκες και παιδιά.

Άμεση ήταν η απάντηση της Χαμάς στο συγκεκριμένο χτύπημα, με τις σειρήνες να ηχούν εκ νέου σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, καθώς από τη Γάζα εκτοξεύτηκαν εκατοντάδες ρουκέτες προς το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας, που μετέτρεψαν τη νύχτα σε ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Ισραήλ, προς ώρας, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το πολύνεκρο αυτό πυραυλικό χτύπημα, την ώρα που τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο που υποστηρίζουν πως αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο χτύπημα είναι πολύ πιθανό να προέρχεται από ρουκέτες της Χαμάς.

  • Δείτε φρικτές εικόνες, λίγες στιγμές μετα τον βομβαρδισμό:

 

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Maghazi στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπήθηκε ένα σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο και στέγαζε περί τα 4.000 άτομα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, δεκάδες είναι, επίσης, οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ.

«Αυτό είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», ανέφερε σχετικά η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), η οποία τονίζει πως «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές πια στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This