Φρίκη! Νεκρή 12χρονη Ισραηλινή με αυτισμό και η 80χρονη γιαγιά της – Θεωρούνταν όμηροι της Χαμάς

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην μητέρα της - Αγνοούνται ο πατέρας και τα δύο αδέλφια της - Ταυτοποιήθηκαν νεκροί μια γυναίκα και ένα αγόρι - Στους 203 οι όμηροι της Χαμάς

Must Read

Παγκόσμιο σοκ και τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως βρέθηκε νεκρή μια 12χρονη Ισραηλινή με αυτισμό και η 80χρονη γιαγιά της που θεωρούνταν ότι είχαν απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάςκατά την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Οι σοροί της μικρής Νόγια Νταν και της γιαγιάς της εντοπίστηκαν χθες, όπως μετέδωσε πρώτο το ισραηλινό κανάλι Kan και επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Αρχές.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου τους.

Δείτε tweet:

Το χρονικό

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι της 80χρονης γιαγιάς της στο κιμπούτς Nir Oz και δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους της Χαμάς.

Η 12χρονη κατάφερε να στείλει ένα τελευταίο φωνητικό μήνυμα στην μητέρα της που έμενε 8 χιλιόμετρα μακριά.

«Μαμά, φοβάμαι. Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι. Βοήθησέ με», ήταν τα τελευταία λόγια της. Από τότε κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα για εκείνη, μέχρι χθες.

Αμέσως μετά την απαγωγή της 12χρονης το κράτος του Ισραήλ είχε κάνει ανάρτηση προκειμένου να κινητοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες μπορούσε για να βρεθεί η μικρή.

Στην ανάρτηση αναφερόταν ότι η 12χρονη είναι ένα κορίτσι ευαίσθητο, ευγενικό, αστείο και φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ.

Παράλληλα το Ισραήλ είχε κάνει έκκληση στην πασίγνωστη Βρετανίδα συγγραφέα των βιβλίων Χάρι Πότερ,  Tζ. Κ. Ρόουλινγκ που λάτρευε η 12χρονη και εκείνη είχε κάνει retweet την ανάρτηση για την 12χρονη.

Η μητέρα της 12χρονης ήταν στο δικό της σπίτι μόνη της. Από την πενταμελή οικογένεια ήταν η μόνη που σώθηκε καθώς κλειδώθηκε σε ένα «δωμάτιο ασφαλείας» για οκτώ ώρες ενώ άκουγε τους τρομοκράτες να σκοτώνουν.

Μίλησε για τελευταία φορά με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ήταν στο σπίτι με τα δύο παιδιά τους, το πρωί εκείνου του Σαββάτου. Ο άντρας και τα δύο παιδιά απήχθησαν από τα μέλη της Χαμάς και από τότε αγνοείται η τύχη τους. 

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα μια γυναίκα και ένα αγόρι 

Ακόμη ένα αγόρι και μια γυναίκα ταυτοποιήθηκαν ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς, ανέφερε η οργάνωση παροχής βοηθειών Zaka.

Τα λείψανά τους εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε σε σπίτι το οποίο είχε καεί στο κιμπούτς Μπεερί.

Όπως αποκάλυψε, η οργάνωση «τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν αφού δολοφονήθηκαν».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι νεκροί στο συγκεκριμένο κιμπούτς φτάνουν τους 108, περίπου το 10% του πληθυσμού.Τουλάχιστον άλλες δέκα τέτοιες ισραηλινές κοινότητες δέχθηκαν επίθεση από τους ενόπλους.

Νεκρά 10 μέλη της Χαμάς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης (PRC), Ραφάτ Αμπού Χιλάλ.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι σκότωσε τουλάχιστον δέκα πράκτορες από την ελίτ δύναμη Νούκμπα της Χαμάς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον στρατό, ήταν επικεφαλής του μακελειού αμάχων στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με τον IDF, ο Rafat Harb Hussein Abu Halal σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή. Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι είχε καταστρέψει εκατοντάδες στόχους της Χαμάς, δεκάδες από αυτούς στη γειτονιά Σατζάγια στη Γάζα την περασμένη ημέρα. Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται. Μεταξύ των στόχων που δέχθηκαν επίθεση ήταν φρεάτια σηράγγων, τοποθεσίες εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και υποδομές πληροφοριών και αρχηγεία, ανέφερε ο στρατός.

 

Νεκρή η μοναδική γυναίκα αξιωματούχος της Χαμάς   

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την αξιωματούχο της Χαμάς Τζαμίλα Αμπντάλα Τάχα αλ-Σάντι, ανέφερε η παλαιστινιακή οργάνωση στο ραδιόφωνο της Χαμάς. Η 68χρονη γυναίκα, ήταν μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και η πρώτη γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν το ραδιόφωνο της Χαμάς που επιβεβαίωσε τον θάνατό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου. Οι αναφορές δεν δίνουν λεπτομέρειες για τον τόπο του χτυπήματος, σημειώνουν μόνο ότι το πλήγμα έγινε τα ξημερώματα, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο σύζυγός της, Aμπντέλ Αζίζ αλ-Ραντίσι ήταν ιδρυτικό μέλος και ηγέτης της Χαμάς. Σκοτώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ το 2004 από επίθεση με πυραύλους, κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Ανοίγει η Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους 

Από αύριο, Παρασκευή 20/10, θα αρχίσει να καταφτάνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι προμήθειες θα παραδοθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya. Ερωτηθείς εάν οι αλλοδαποί και οι διπλής υπηκοότητας που επιθυμούν να φύγουν θα επιτραπούν να περάσουν, είπε: «Εφόσον η διέλευση λειτουργεί κανονικά και η εγκατάσταση (διέλευσης) έχει επισκευαστεί». Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αν μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας πέσει σε χέρια μαχητών της Χαμάς, τότε αυτή θα διακοπεί αυτομάτως. Ο επικεφαλής της βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς από πλευράς του, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο οργανισμός θέλει να επαναφέρει τις παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα σε 100 φορτηγά την ημέρα, στο επίπεδο δηλαδή πριν από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This