Στο Τελ Αβίβ ο Σούνακ: «Η Βρετανία στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ»

Οι βρετανικές θέσεις

Must Read

Συνεχίζεται το διπλωματικό ντόμινο εξελίξεων στο Ισραήλ με συνεχείς επισκέψεις ηγετών.

Η προσπάθεια για παύση πυρός φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις και οι κινήσεις μαίνονται τόσο στο μέτωπο του πολέμου όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

Ήδη μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ, σε μια επίσκεψη στην διάρκεια της οποίας έχει προγραμματισμένο μίτινγκ με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Σούνακ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ και προειδοποίησε για τις συνέπειες μίας περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και πάρα πολλές ζωές έχουν χαθεί μετά τη φρικτή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς. Η Βρετανία στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι η φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, όπου έχασαν την ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, θα πρέπει να αποτελέσει «σημείο καμπής για τους ηγέτες της περιοχής και όλου του κόσμου ώστε να ενωθούν και να αποφύγουν την περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η χώρα του «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αυτής».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Γάζα με την Αίγυπτο, ώστε να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα βοήθεια και να καταφέρουν να φύγουν από εκεί Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται από μέρες εγκλωβισμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This