Η Χαμάς απελευθερώνει ομήρους και το Ισραήλ ζητά εκκένωση νοσοκομείων – Η διπλωματία κερδίζει έδαφος

«Δεύτερες σκέψεις» για τη χερσαία επίθεση - Πιέσεις προς τους Ισραηλινούς για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

Συντάκτης: Newsroom

Τρεις ημέρες μετά το λουτρό αίματος στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist Hospital και μία ημέρα μετά το πυραυλικό χτύπημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, όπου επίσης θρήνησαν θύματα, η Χαμάς, ως ένδειξη «καλής θέλησης», αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στην απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων αμάχων από τα 203 άτομα που έχει θέσει υπό καθεστώς ομηρίας στη Γάζα.

Όπως ανέφερε στο Al Jazeera ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, η απελευθέρωση μιας Αμερικανίδας και της 18χρονης κόρης, οι οποίες ήταν μεταξύ των ατόμων που αιχμαλώτισαν οι μαχητές της Οργάνωσης κατά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, έγινε έπειτα από τη μεσολάβηση του Κατάρ, ενώ, ερωτηθείς εάν η Οργάνωση έλαβε κάτι σε «αντάλλαγμα», είπε: «Αυτή είναι μια χειρονομία καλής θέλησης από τη Χαμάς, για να αποδείξει σε όλη τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Χαμάντ πρόσθεσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να «αντιμετωπίσει το θέμα των αιχμαλώτων με θετικό τρόπο», αλλά, πρώτα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν. Πρόσθεσε δε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση αντιμετωπίζει τους αιχμαλώτους με «αξιοπρέπεια και σεβασμό». Το Ισραήλ, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, δεν βρίσκονται όλοι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς, καθώς κάποιοι εξ αυτών κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες. Μάλιστα, η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που περιπλέκουν τα σχέδια των Ισραηλινών σε ότι αφορά την επικείμενη χερσαία εισβολή.

Η Τζούντιθ και η Νάταλι Ράαναν με καταγωγή από το Σικάγο και με διπλή υπηκοότητα  -Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών- είναι οι δύο Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και, σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 12, πέρασαν στην Αίγυπτο, όπου και τις παρέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυο τους βρίσκονται, πλέον, στο Ισραήλ. Μάνα και κόρη βρίσκονταν σε οικογενειακή επίσκεψη στο κιμπούτς Νάχαλ Οζ, για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Τζούντιθ, όταν τις απήγαγε η Χαμάς και τις μετέφερε στη Γάζα. Όπως αναφέρει το CNN, η Χαμάς επέλεξε να απελευθερώσει τις συγκεκριμένες δύο ομήρους, λόγω της επιδείνωσης της υγείας της μητέρας.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο βασικότερος λόγος που το Ισραήλ αναβάλει διαρκώς το να ξεδιπλώσει την πολυσυζητημένη χερσαία επίθεση στη Γάζα, φέρεται να είναι οι πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να «αγοράσουν χρόνο» για τις -εν εξελίξει- μυστικές συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ισραήλ συμφώνησε να περιμένει, παρά τις αρχικές αντιδράσεις στην προοπτική μιας καθυστέρησης της επέμβασης στη Γάζα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς χαρακτηρίζονται «λεπτές» και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αποτύχουν, παρά την «προθυμία» που φαίνεται να επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η παλαιστινιακή παραστρατιωτική ομάδα.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζήτησε σήμερα να εκκενωθούν πολλά από τα σχολεία της στην Πόλη της Γάζας όπου έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή», αφού έλαβε μια προειδοποίηση από το Ισραήλ. «Ενημερωθήκαμε από το Ισραήλ ότι είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε τις δομές αυτές το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η UNRWA. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να απορρίψουμε αυτήν την απόφαση, όμως το συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι δομές μας δεν είναι πια ασφαλείς», πρόσθεσε, ζητώντας να προχωρήσει «αμέσως» η εκκένωση.

Λίγο νωρίτερα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είχε δηλώσει ότι «οι κατοχικές αρχές (το Ισραήλ) απείλησαν να πλήξουν το νοσοκομείο Αλ Κοντς» στην Πόλη της Γάζας.  «Περισσότεροι από 400 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και περίπου 12.000 εκτοπισμένοι πολίτες έχουν βρει καταφύγιο εκεί, εκτός από το ιατρικό προσωπικό», ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα «να αντιδράσει άμεσα».

Al Jazeera: «H εισβολή στη Γάζα θα γίνει νύχτα»

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί και οι Παλαιστίνιοι μαχητές ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τη Γάζα. Και οι δύο πλευρές είναι εξίσου αποφασισμένες και έμπειρες, σύμφωνα με ανάλυση του Al Jazeera, στην οποία εξετάζει την προσέγγιση Ισραηλινών και Χαμάς στην επικείμενη μάχη «υπέρ πάντων».

Με βάση την συγκεκριμένη ανάλυση, κάθε διοικητής προσπαθεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις του και τις αδυναμίες του εχθρού, κάτι στο οποίο δεν διαφέρουν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και η Χαμάς. Γνωρίζονται μεταξύ τους από προηγούμενες συγκρούσεις και οι δύο έχουν μεγάλη εμπειρία μάχης. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι δύο είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες και πρόσφατες εμπειρίες από φίλους και συμμάχους τους.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία των ισραηλινών δυνάμεων; Πρώτα και κύρια, μια συντριπτική υπεροχή σε εκπαιδευμένο και καλά εξοπλισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με μισό εκατομμύριο -επί του παρόντος- οπλίτες και ανεπτυγμένο σε όλο το Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα μπορεί πιθανώς να συγκεντρώσει μόνο 10.000 μαχητές με την κατάλληλη εκπαίδευση και όπλα κατάλληλα για τα εξειδικευμένα καθήκοντα που θα εκτελέσουν οι ομάδες τους. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει τους 100.000 εθελοντές πρόθυμους να πολεμήσουν. Όμως, χωρίς την κατάλληλη τακτική εκπαίδευση και εξοπλισμό, θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στη θέληση και την αποφασιστικότητά τους.

Ο ισραηλινός στρατός θα βασιστεί στην υπεροχή σε ποσότητα και ποιότητα εξοπλισμού, καλύτερη και πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση, πειθαρχία, σαφώς καθορισμένες γραμμές διοίκησης, μαχητική ευελιξία και συντονισμό σε όλα τα τμήματα του πεδίου μάχης και τακτικό αιφνιδιασμό χρησιμοποιώντας νέες προσεγγίσεις και νέα όπλα.

Απέναντί ​​τους, η παλαιστινιακή αντίσταση φαίνεται πολύ πιο αδύναμη στα χαρτιά, αλλά μπορεί να διαθέτουν έντονη επιμονή και αφοσίωση για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Αυτό που μετράει επίσης προς όφελός τους είναι το γεγονός ότι αγωνίζονται στην έδρα τους όπου γνωρίζουν κάθε γωνιά, κτίριο, στέγη, μέχρι και σωρό από μπάζα. Τέλος, οι σήραγγες που έσκαψε η Χαμάς όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τη Γάζα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αμυντικό πλεονέκτημα.

Μόνο οι ισραηλινοί ανώτατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί διοικητές γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου επίθεσης και το χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι δυνατό να προβλεφθούν οι κύριες γραμμές της ισραηλινής δράσης. Πάντως, η ολοκληρωτική επίθεση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεκινήσει τη νύχτα. Οι περισσότεροι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν λάβει γυαλιά νυχτερινής όρασης και έχουν εκπαιδευτεί να τα χρησιμοποιούν για να βλέπουν στο σκοτάδι. Πολύ πιο σημαντικό, είναι ότι τα ισραηλινά εναέρια μέσα, τα επανδρωμένα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα drones χωρίς πιλότους μπορούν επίσης να λειτουργούν στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν σίγουρα κάποιο εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, αλλά όχι την ικανότητα να στοχεύουν και να χτυπούν ιπτάμενα μέσα τη νύχτα, εκτός πιθανώς από κάποια μια περίεργη κατά τύχη βολή σε ένα ελικόπτερο χαμηλής πτήσης. Λόγω της στενότητας της Λωρίδας, τα περισσότερα ισραηλινά βομβαρδιστικά θα μπορούν να εκτοξεύουν τα θανατηφόρα ωφέλιμα φορτία τους έξω από τον εναέριο χώρο της Γάζας – πάνω από το ισραηλινό έδαφος στην ανατολική πλευρά και πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα στη δυτική πλευρά.

Οι «έξυπνες» βόμβες μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, επαρκείς για να κρατήσουν το αεροσκάφος μακριά από πολύ λίγους, περιορισμένης ικανότητας, αντιαεροπορικούς εκτοξευτές που πιστεύεται ότι διαθέτει η Χαμάς. Ο εναέριος χώρος σε σχήμα πετάλου στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας θα είναι γεμάτος με ισραηλινά αεροσκάφη. Λίγα λεπτά πριν εισέλθουν οι δυνάμεις, τα αεροσκάφη Gulfstream και Super King Air της ισραηλινής αεροπορίας, θα αρχίσουν να εμποδίζουν τις επικοινωνίες με ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Οι ηλεκτρονικές παρεμβολές θα καταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα ανενεργά και οι πύργοι επικοινωνιών θα στοχοποιηθούν στο πρώτο κύμα βομβαρδισμών. Άλλες επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων γραμμών Διαδικτύου και τηλεφώνου θα παρεμποδιστούν ηλεκτρονικά και θα καταστούν άχρηστες.

Συντονισμένες χερσαίες και θαλάσσιες επιθέσεις

Θα ακολουθήσουν συντονισμένες χερσαίες και θαλάσσιες επιθέσεις, που θα προέρχονται από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, πιθανότατα γύρω στα μεσάνυχτα. Αυτό θα δώσει στους επιτιθέμενους έξι ώρες πλεονέκτημα νυχτερινής όρασης τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του αραβικού κόσμου και της Ευρώπης κοιμάται και η αμερικανική ήπειρος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μέρα.

Οι χερσαίες δυνάμεις θα περάσουν από το διαχωριστικό τείχος που έχτισε το Ισραήλ γύρω από τη Γάζα με τις πανταχού παρούσες θωρακισμένες μπουλντόζες να παραβιάζουν τα φράγματα, να σκάβουν και να παραμερίζουν νάρκες αντιαρματικών και κατά προσωπικού που πιθανότατα έβαλαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές. Θα πλαισιωθούν από άρματα μάχης Merkava και αποβίβαση πεζικού και θα ακολουθήσουν πεζοπόροι λόχοι με τεθωρακισμένα μεταγωγικά οχήματα.

Ο αρχικός στόχος θα είναι να φτάσουν σε κατοικημένες περιοχές πριν την αυγή, καθώς οι Ισραηλινοί θα θέλουν να δουν το φως της ημέρας μέσα από οχυρωμένες αμυντικές θέσεις όταν γίνουν οι αναμενόμενες πρώτες αντεπιθέσεις της Χαμάς. Γνωρίζοντας την ισραηλινή στρατιωτική σκέψη, ο κύριος στόχος της πρώτης νύχτας της εισβολής θα είναι πιθανώς να περικυκλωθεί η πόλη της Γάζας και να αποκοπεί από τα νότια της Λωρίδας, για να αποτραπεί ο ανεφοδιασμός των Παλαιστινίων μαχητών.

Το έδαφος προσφέρεται για αυτή τη δυνατότητα, με την περιοχή νότια της πόλης της Γάζας να είναι κυρίως αγροκτήματα, χωρίς μεγάλα κτίρια. Για να επιτευχθεί αυτό, οι ισραηλινές δυνάμεις θα επιτεθούν δυτικά από το Ισραήλ από την κατεύθυνση του Μνημείου ANZAC και θα μπορούσαν να κάνουν χρήση μιας κλασικής στρατιωτικής τακτικής, για να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους.

Στην αντίθετη πλευρά των δυνάμεων που κινούνται από την έρημο κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ μπορεί, σε μια τακτική και επιχειρησιακή καινοτομία, να χρησιμοποιήσει πεζοναύτες που αποβιβάζονται σε ακτές και αναπτύσσονται στα άδεια πεδία.

«Νεκρή ζώνη» στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη του πολέμου

Μια «νεκρή ζώνη» εντός της Λωρίδας της Γάζας, θα επιβάλει το Ισραήλ μόλις τελειώσει (νικηφόρα) ο πόλεμος με τη Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Αβί Ντιχτέρ.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στόχος του Ισραήλ είναι να καταστρέψει τη Χαμάς, η κυβέρνησή του είναι επιφυλακτική σχετικά με τα σχέδιά της για τον θύλακο, μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Αναφερόμενος σε σχόλια που φάνηκε να αναφέρονται στη δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» στην παράκτια λωρίδα, ο Ελί Κοέν, Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, δήλωσε την Τετάρτη ότι «στο τέλος αυτού του πολέμου, όχι μόνο η Χαμάς δεν θα βρίσκεται πλέον στη Γάζα, αλλά και το έδαφος της Γάζας θα μειωθεί».

Ερωτηθείς σχετικά με τα συγκεκριμένα σχόλια, ο Ντιχτέρ, πρώην επικεφαλής της Shin Bet (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας), δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η τρέχουσα κατάσταση, στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της συνοριακής ασφάλειας του Ισραήλ βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα εντός του ισραηλινού εδάφους, δεν είναι πλέον βιώσιμη. «Στη Λωρίδα της Γάζας, σε όλο το μήκος της, θα έχουμε ένα περιθώριο. Και δεν θα μπορέσουν να μπουν μέσα. Θα είναι μια ζώνη πυρός. Και όποιος κι αν είσαι, δεν θα μπορείς ποτέ να πλησιάσεις τα ισραηλινά σύνορα», κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες είναι οι πιο ειρηνικές χώρες για το 2023!

Εκτός ΤΟΡ-15 η Ελλάδα

Νετανιάχου προς μαχητές Χαμάς: «Παραδοθείτε τώρα» – «Αγγίζουν» τους 18.000 οι νεκροί άμαχοι στη...

Tην «αρχή του τέλους» της Χαμάς προαναγγέλλουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με πολυάριθμους μαχητές του παλαιστινιακού κινήματος να αφήνουν τα όπλα τους και...

Το Foreign Policy γκρεμίζει την προσπάθεια Μητσοτάκη να «ξεπλύνει» τον Ερντογάν

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την τεράστια αντίδραση ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, να προσπάθησε να δώσει χείρα βοηθείας στον Ερντογάν – άγνωστο...

Το Ιράν φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο!

Eπίθεση που ετοίμαζε το Ιράν κατά Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο απετράπη χάρη σε εμπλοκή της Μοσάντ, της φημισμένης υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, η οποία...

Στις κάλπες η Αίγυπτος – Φαβορί ο νυν πρόεδρος

Τριήμερες αρχαιρεσίες

Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Τενεσί – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τενεσί των ΗΠΑ μετά το πέρασμα φονικών ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον έξι...

Μέγας πανικός στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» από την πιθανότητα να ξαναβγεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ!

Διπλωμάτες της ΕΕ και στελέχη από αρκετά think tanks επικοινωνούν με τους συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για να καταλάβουν εάν...

Ευθείες απειλές των Χούθι: Στην Ερυθρά Θάλασσα θα στοχεύουμε τα πλοία με προορισμό το...

Απειλές για στοχοθέτηση όλων των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό το Ισραήλ εξαπέλυσαν το Σάββατο οι Χούθι της Υεμένης. Στρατιωτικός εκπρόσωπός τους προειδοποίησε...

«Κάθε μέρα ήταν σαν κόλαση» – Συγκλονίζουν τα δύο αδέλφια που απελευθερώθηκαν από τη...

54 ημέρες αγωνίας. 54 ημέρες φόβου. Δύο αδέλφια, η 21χρονη Maya και ο 18χρονος αδελφός της Itay Regev βρίσκονται πλέον στην αγκαλιά των αγαπημένων...

Επιμένει ο Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα...

Την ώρα που η οργή των συγγενών των ομήρων της Χαμάς φουντώνει κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνεχίζει να κάνει λόγο...

Καθυστερημένο ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Σομαλού Προέδρου – Σκότωσε κούριερ σε τροχαίο...

Ένας Τούρκος εισαγγελέας χθες Σάββατο, διαπίστωσε ότι ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, Χασάν Σεΐχ Μοχαμούντ, διέφυγε από την Τουρκία προτού το τουρκικό δικαστήριο...

Ο IDF δημοσίευσε βίντεο με άνδρες της Χαμάς να κλέβουν προμήθειες από πολίτες στην...

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς πως υφαρπάζει την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους πολίτες στην Λωρίδα της Γάζας. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF)...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο Μπαλί»

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έδωσε μαζί της μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για να τον γνωρίσει...

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ...

«Την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό» παραδέχτηκε ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, μετά τη σύλληψη του 18χρονου δράστη, που ομολόγησε ότι...

Σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης στον Ολυμπιακό!

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτίουν ποινή για την τιμωρία του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι υπό τιμωρία για την εισβολή οπαδών τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις!

Σοκαρισμένος ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντος – «Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»

Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη μετά την ομολογία του πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου...

1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Αποκάλυψη: Δημοψήφισμα για το συνυποσχετικό!

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε την επιστολική ψήφο και για τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» που προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος

Ζουν σε έναν δικό τους κόσμο!

Ομολογώ πως είχε καιρό να με εντυπωσιάσει λόγος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης τα είπε εξαιρετικά. Θα σταθώ σε...

Ομολόγησε και συνελήφθη o δράστης των επεισοδίων! – «Είδα τον αστυνομικό να γονατίζει» ισχυρίστηκε ο 18χρονος

«Μας έδωσαν τις φωτοβολίδες και μας είπαν να επιτεθούμε!» είπε ο συλληφθείς - Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Κώστας Καραμανλής: Στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο κρίνεται το μέλλον του ελληνισμού!

 Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Κώστα Καραμανλή!Στην κατάμεστη αίθουσα στην Αλεξανδρούπολη έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας Εστία,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη! Αυτός ο άνθρωπος σκότωσε τα τρία παιδιά του επειδή δεν είχε χρήματα να τα ταΐσει!

Η γυναίκα έτρεμε από το φόβο της. Είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας ότι ο σύζυγός της είχε εξαφανιστεί με τα τρία από τα παιδιά τους και φοβόταν ότι...

Απόλυτη σύγχυση με τα τιμολόγια ρεύματος!

Χαμένοι στα χρώματα οι καταναλωτές - Αλαλούμ με τον νέο τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων στους λογαριασμούς

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε ξανά στο Λευκό Οίκο τον Ζελένσκι

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται ακάθεκτος, αλλά την πλάστιγγα να γέρνει -κατά τα φαινόμενα- προς την πλευρά της Ρωσίας, σημαίνοντας συναγερμό για τη Δύση, αλλά πρωτίστως για...

Το κακό παράδειγμα της κυβέρνησης

Το να αποφεύγει η ελληνική κοινωνία να πράττει όπως οι βασικοί συντελεστές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ασφαλής οδός προς την πρόοδο και τη διατήρηση της ηθικής...