Ρουκέτες της Χαμάς στο Τελ Αβίβ – Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με τον Λίβανο

Όλα έτοιμα για την επιχείρηση «Σιδερένιο Ξίφος» - Θέμα ωρών η χερσαία επίθεση

Must Read

Σειρήνες σε ολόκληρο έδαφος του Ισραήλ το Σάββατο με την Χαμάς να εξαπολύει ρουκέτες. Την ίδια ώρα, στα σύνορα με τον Λίβανο κλιμακώνεται η ένταση με ανταλλαγή πυρών.

 

Η ισραηλινή αεράμυνα αποκρούει μαζικές επιθέσεις της Χαμάς, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις στόχευσαν ενόπλους που εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

 

Θέμα ωρών η χερσαία επιχείρηση στην Γάζα

Προ των πυλών ο Στρατός του Ισραήλ για την επέμβαση στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας. Σε κάθε είσοδο υπάρχουν check points, όπου ελέγχουν διαβατήρια και ταυτότητες, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα.

 

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Μετά την σημερινή αργία του Σαββάτου για τους Εβραίους, πολλοί εκτιμούν την έναρξη της επιχείρησης «Σιδερένιο Ξίφος» τις αμέσως επόμενες ώρες.

 Επίσκεψη πραγματοποίησε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Νότιο Ισραήλ και αποδοκιμάστηκε από πολίτες.

Μητσοτάκης από Κάιρο: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, θα συνεισφέρουμε στις προσπάθειες για ειρήνη»

 

Δήλωση – σοκ του Υπουργού Άμυνας Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ συμμετέχει στην μάχη, θα πληρώσει το τίμημα»

Σε μια δήλωση – βόμβα προχώρησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ αποφάσισε να συμμετάσχει στη μάχη και πληρώνει το τίμημα γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός μίλησε στην μεραρχία και για τον πόλεμο ο οποίος μαίνεται εδώ και δύο εβδομάδες, προαναγγέλοντας την χερσαία επιχείρηση ως «μια μέρα που θα εξοντωθεί η Χαμάς».

«Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες άρχισε ένας πόλεμος εναντίον μας από τη Χαμάς στο νότο. Η πρόθεση αυτού του πολέμου ήταν να σκοτώσουν, να απαγάγουν, να βιάσουν και να βλάψουν παιδιά, επιζώντες του Ολοκαυτώματος και γυναίκες. Επιπλέον, καταγράφηκε από κάμερα, βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε για να αποτρέψει το Ισραήλ από την οργάνωση Χαμάς. Θα αντιστρέψουμε την κλίμακα κατά 180 μοίρες, η ημέρα της επίθεσης θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που άρχισε η οριστική εξόντωση της Χαμάς».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συναντήθηκε με τον διοικητή της Μεραρχίας και με άλλους διοικητές και αξιωματικούς ταξιαρχιών, με επικεφαλής συμβουλίων στην περιοχή μάχης.

Το κράτος του Ισραήλ έκανε μια ανάρτηση στο Twitter/x με ένα βίντεο για τις δύο εβδομάδες πολέμου.

«Εδώ και δύο εβδομάδες η καθημερινότητά μας έγινε εφιάλτης. Για όσους από εσάς μπορεί να έχετε ξεχάσει, να μια υπενθύμιση. Για τα θύματα, τις οικογένειές μας, την ανθρωπότητα. Είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε», γράφει η σχετικά ανάρτηση.

Στο βίντεο υπάρχουν εικόνες από τις θηριωδίες της Χαμάς και τα χιλιάδες θύματα.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει το βίντεο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του, στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου ότι «δεν θα φύγουμε, θα παραμείνουμε στα εδάφη μας».

Περισσότεροι από 4.100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την αντεπίθεση του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται.

Στη Γάζα έφτασε η ανθρωπιστική βοήθεια

Στο μεταξύ, νωρίτερα τέσσερα από τα είκοσι φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που εισήλθαν στην Γάζα από το πέρασμα της Ράφα έφτασαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Τα τουλάχιστον 20 φορτηγά, που αναμένεται ότι θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας «αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση», ανέφερε μία ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, στα φορτηγά συμπεριλαμβάνονται τρόφιμα και φάρμακα, αλλά όχι καύσιμα που χρειάζονται για την επαναλειτουργία του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον θύλακα.

Δείτε βίντεο:

 

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας εξέδωσε μία ανακοίνωση τονίζοντας ότι η εξαίρεση των καυσίμων από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη Γάζα, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής.

«Κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και την Αίγυπτο να συνεργαστούν άμεσα για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, πριν χαθούν περισσότερα θύματα στα νοσοκομεία»,  ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας χαιρετίστηκε από τον ΟΗΕ τονίζοντας πως «το πρώτο κομβόι δεν θα πρέπει να είναι το τελευταίο», όπως τόνισε σήμερα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για τη Σύνοδο.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το φορτίο θα αποτελέσει την αρχή μιας προσπάθειας που θα διαρκέσει για να παρασχεθούν βασικά προϊόντα — κυρίως τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα– στους κατοίκους της Γάζας με ασφαλή τρόπο, χωρίς όρους και εμπόδια», πρόσθεσε ο Γκρίφιθς.

Συνολικά περίπου 175 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια είναι συγκεντρωμένα εδώ και ημέρες στη Ράφα αναμένοντας το άνοιγμα του σημείου διέλευσης προς τη Λωρίδα της Γάζας, του μοναδικού που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Δεκάδες κάτοικοι της Γάζας με διπλή υπηκοότητα αναμένουν στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος, ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί άδεια να φύγουν από τον θύλακα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Λευκωσία: Έκρηξη μικρής ισχύος κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ! Μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές Σύρων!

Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια!

Από Παλαιστινιακή ρουκέτα που αστόχησε η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, λέει γαλλική υπηρεσία πληροφοριών

Στο Ισραήλ επέστρεψαν οι Αμερικανίδες που ήταν όμηροι της Χαμάς – Μεσολάβησε το Κατάρ για την απελευθέρωσή τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This