Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το οπλοστάσιο - Μακρόν και Ρούτε στηρίζουν Νετανιάχου

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Μεγαλώνει η ένταση στη Μέση Ανατολή, με τους Ισραηλινούς να συνεχίζουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα. Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, είναι νεκρά, στις συνεχιζόμενες εντατικές επιδρομές του Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα, όπου έφθασε νέα βοήθεια.

 

 

Σαρωτικοί και ασταμάτητοι είναι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή. Το διπλωματικό αδιέξοδο είναι γεγονός όπως και η χερσαία επέμβαση προ των πυλών. Από τα ξημερώματα σήμερα, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να συγκρούονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Ισραήλ είναι ένα βήμα πριν από τη χερσαία επιχείρηση, με τη Χαμάς να ισχυρίζεται πως οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους. 

 

 

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», έγραψαν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού, που χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός.

 

 

 

Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές  

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της Χαμάς, όπως ενημέρωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNNi, οι επιθέσεις της περασμένης Κυριακής αποτελούν τις πιο σφοδρές στη βόρεια Γάζα από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών, γεγονός για το οποίο ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει ήδη από το Σάββατο. Και ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της Χαμάς και του Ισραήλ μαίνονται, παράλληλα συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών και στο νότιο Λίβανο, με τον IDF να χτυπά δύο πυρήνες της Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα, αναζωπυρώνονται οι φόβοι για γενικότερη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή μετά τις εκατέρωθεν προειδοποιήσεις από Ιράν και ΗΠΑ ότι η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου.

 

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή. 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν να δράσουν» στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε «οργάνωσης» ή «χώρας» που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ που το Ισραήλ κατηγόρησε ότι «σύρουν τον Λίβανο στον πόλεμο». 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This