Γάζα: Νέο «λουτρό αίματος» με 50 νεκρούς μέσα σε μία ώρα – Φάρμακα και καύσιμα ζητά η Χαμάς για να απελευθερώσει ομήρους

Πανέτοιμοι να εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας δηλώνουν οι επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων

Must Read

Καταιγισμός από πυραύλους έπληξε σήμερα, Τρίτη 24/10, το Τελ Αβίβ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, προερχόμενοι από τη Συρία, τον Λίβανο και τη Γάζα, με τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ να αναγκάζουν τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν όλη την ημέρα στη χώρα, σκορπώντας τον πανικό στους Ισραηλινούς πολίτες.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας ήταν εκείνοι που θρήνησαν εκατοντάδες θύματα, καθώς από τους σημερινούς βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας φέρεται να έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 700 άνθρωποι, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ, από τις 7/10, οπότε και ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, κατά το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 704 άνθρωποι, ανάμεσά τους 305 παιδιά, 173 γυναίκες και 78 ηλικιωμένοι.

Μάλιστα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλιμάκωσαν απόψε τις επιθέσεις τους σε διάφορα σημεία του παλαιστινιακού θυλάκου, σε σημείο τέτοιο, ώστε προκάλεσαν τον θάνατο 50 ανθρώπων σε διάστημα μόλις μιας ώρας! Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται, πλέον, σε 5.791 άτομα, μεταξύ των οποίων 2.360 παιδιά, 1.421 γυναίκες και 295 ηλικιωμένοι, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανεβαίνει στους 16.297, την ώρα που υπάρχουν και 1.550 αγνοούμενοι, 870 εκ των οποίων παιδιά.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά για 50 νεκρούς μεσα σε μια ώρα, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) δήλωσε ξερά: «Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με απώλειες ζωών στη Λωρίδα της Γάζας». Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως απέτρεψε την απόπειρα «τρομοκρατών» να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην περιοχή του κιμπούτς Zikim, που απέχει τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς «τρομοκράτες».

Ειδικότερα, μαχητές της Χαμάς φέρεται να προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν το Ισραήλ, επιχειρώντας να διεισδύσουν στη χώρα μέσω θαλάσσης, ωστόσο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό εξοντώθηκαν. Οι IDF δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν. Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για οκτώ νεκρούς, ενώ σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις συνοριακές κοινότητες Zikim και Karmia.
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν κατόπιν και το σημείο στη Γάζα απ’ όπου φέρεται να ξεκίνησαν οι μαχητές της Χαμάς για τη νέα αυτή απόπειρα εισβολής.

 

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε σήμερα ότι 40 νοσοκομεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Το ιδιωτικό Ινδονησιακό Νοσοκομείο, το μεγαλύτερο στη βόρεια Γάζα, λέει ότι έκλεισε τα πάντα εκτός από τα τελευταία ζωτικά τμήματα, όπως η μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το μοναδικό άλλο νοσοκομείο που εξακολουθεί να εξυπηρετεί ασθενείς στη βόρεια Γάζα, το νοσοκομείο Beit Hanoun, σταμάτησε επίσης τις εργασίες του, λόγω των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών. «Αν το νοσοκομείο δεν πάρει καύσιμα, αυτό θα είναι μια θανατική καταδίκη για τους ασθενείς στη βόρεια Γάζα», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Atef al-Kahlout, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε»

«Θέλω να είμαι σαφής, είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε» στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF, Χέρζι Χαλέβι, κατά τις ανακοινώσεις που έκανε από τη νότια μεθοριακή γραμμή. Επεσήμανε δε ότι οι IDF λαμβάνουν την απόφαση για τον ακριβή προγραμματισμό της χερσαίας επέμβασης του Ισραήλ σε συντονισμό με το πολιτικό κλιμάκιο.

Ο στρατός είναι «έτοιμος για τον ελιγμό [εδάφους] και θα πάρουμε μια απόφαση με το πολιτικό κλιμάκιο σχετικά με το σχήμα και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου σταδίου», είπε σχετικά. Αναφερόμενος, εξάλλου, στην καθυστέρηση της χερσαίας επέμβασης, σημείωσε: «Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν τακτικοί και στρατηγικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν περισσότερο χρόνο για να βελτιωθούμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε λεπτό για να είμαστε πιο έτοιμοι» και πρόσθεσε πως «κάθε λεπτό που περνάει, κάνουμε περισσότερες επιθέσεις στον εχθρό, σκοτώνουμε τους μαχητές του, σκοτώνουμε τους διοικητές του, καταστρέφουμε τις υποδομές του και συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις».

 

«Τον κρατάμε σε ένταση (τον εχθρό)», ανέφερε επίσης ο αρχηγός των IDF, υπονοώντας ότι, όσο περισσότερο περιμένει η Χαμάς την ισραηλινή εισβολή, τόσο περισσότερο θα αγχώνεται. «Το Ισραήλ βρίσκεται στο μέσο ενός πολέμου που ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Χαμάς το μετανιώνει ήδη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλέβι και πρόσθεσε: «Αυτός ο πόλεμος έχει μια διεύθυνση: Η ηγεσία της Χαμάς και όλοι όσοι έδρασαν υπό τις διαταγές της. Θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό που έκαναν».  Επισήμανε δε ότι στην προσπάθεια επιστροφής ή διάσωσης των ομήρων που πήρε η Χαμάς από το Ισραήλ υπάρχουν διάφορες «επιπλοκές».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρίσκονται παραταγμένες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου υπάρχει η απειλή της Χεζμπολάχ. Στα δύο αυτά μέτωπα βρίσκονται και 360.000 έφεδροι, άνδρες και γυναίκες, που προετοιμάζονται για την επόμενη φάση.

Η Χαμάς συνεχίζει να απειλεί με τους ομήρους

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς προειδοποίησε σήμερα ότι δεν σκοπεύουν να απελευθερώσουν άλλους ομήρους εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Δευτέρα, η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές, τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων, μάνας και κόρης, ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν πιαστεί όμηροι και έχουν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν οι μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

 

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, απελευθερώσαμε άνευ όρων τέσσερις (ομήρους), αλλά, εφόσον θέλουν περισσότερους, πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημά μας προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ, προκειμένου να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, ώστε να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων και ιατρικών προμηθειών στη Γάζα», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και εκπρόσωπός της στον Λίβανο.

 

Ο Χαμντάν, ο οποίος εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις για την τύχη των ομήρων, τόνισε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Αν μη τι άλλο, οι κάτοικοι της Γάζας δικαιούνται «να δεχθούν ιατρική φροντίδα για τα τραύματα που προκαλεί το Ισραήλ», τόνισε και πρόσθεσε πως «το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας, ώστε να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση των αιχμαλώτων».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This