Βρυχάται το ηφαίστειο στη Νάπολη – Δεν πτοούνται οι τουρίστες

Οι κάτοικοι των περιοχών είναι σε επαγρύπνηση και διαρκή επιφυλακή

Must Read

Ανησυχία στην Ιταλία…

Η συζήτηση στο Ποτσουόλι, μια παραλιακή κωμόπολη έξω από τη Νάπολη, περιστρέφεται γύρω από τον φόβο των κατοίκων, καθώς το υπερηφαίστειο βράζει και προκάλεσε εκ νέου διαδοχικό κύμα σεισμικών δονήσεων!

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδίαζε πιθανή απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων που ζουν γύρω από την ηφαιστειακή περιοχή, γνωστή με την αρχαιοελληνική ονομασία της ως Φλεγραία Πεδία (Campi Flegrei). Και αυτό γιατί θειούχοι ατμοί διαφεύγουν από την επιφάνεια, δίνοντας στην περιοχή μια σουρεαλιστική όψη, αλλά παράλληλα καθιστώντας την ελκυστική για τους τουρίστες. Οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει βέβαια την οσμή της λάβας, τους ατμούς και τις δονήσεις, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι μικροσεισμοί, αλλά για τους τουρίστες όλο αυτό μοιάζει με μαγικό και πρωτόγνωρο ως αξιοθέατο.

Ένας σεισμός της τάξης των 4,2 βαθμών στις 2 Σεπετεμβρίου πυροδότησε έξτρα ανησυχία ότι μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «σεισμική κρίση», για πρώτη φορά από τις αρχές των χρόνων του 1980. Οι ειδικοί λένε πως δεν υφίσταται επικείμενη απειλή για μεγάλη έκρηξη, όμως εκφράζουν φόβους ότι η γεωφυσική δραστηριότητα ανεβάζει και κατεβάζει το έδαφος, κάτι που μπορεί να αποσταθεροποιήσει πολλά (ειδικά παλαιά) κτίρια.

Γνωστές ως βραδυσεισμοί, οι δονήσεις προκαλούνται από το γέμισμα ή το άδεισμα θυλάκων μάγματος βαθιά στο υπέδαφος. Όταν μια παρόμοια κρίση είχε σημειωθεί πριν από τέσσερις δεκαετίες προκάλεσε την αναγκαστική απομάκρυνση 40.000 ανθρώπων από το Ποτσουόλι, που είναι γνωστό ως η γενέτειρα της διάσημης ηθοποιού, Σοφία Λόρεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This