Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα «δείχνουν» Ισραήλ για τον θάνατο του 37χρονου εικονολήπτη του Reuters

«Δύο πλήγματα στο ίδιο σημείο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, προερχόμενα από την ίδια κατεύθυνση, υποδηλώνουν σαφέστατα στόχευση ακριβείας...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της γνωστής ΜΚΟ

Must Read

Σε επίσημη καταγγελία κατά του ισραηλινού στρατού προχώρησαν σήμερα οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), υποστηρίζοντας πως ο θάνατος του δημοσιογράφου και εικονολήπτη του πρακτορείου Reuters, Ισάμ Αμπντάλα, στις 13 Οκτωβρίου στον Λίβανο, ήταν το αποτέλεσμα ενός «στοχευμένου πλήγματος» από την πλευρά του Ισραήλ.

«Με βάση τη βαλλιστική ανάλυση που έκαναν οι RSF, τα πυρά προήλθαν από τα ανατολικά του σημείου όπου στέκονταν οι δημοσιογράφοι – από την κατεύθυνση των συνόρων με το Ισραήλ. Δύο πλήγματα στο ίδιο σημείο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (μόλις κάτι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα), προερχόμενα από την ίδια κατεύθυνση, υποδηλώνουν σαφέστατα στόχευση ακριβείας», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Ισάμ Αμπντάλα έπεσε νεκρός, έχοντας μάλιστα διαμελιστεί από τα πυρά που δέχτηκε, ενώ άλλοι έξι δημοσιογράφοι (δύο του AFP, δύο ακόμη του Reuters και δύο του Al-Jazeera) τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), τα θύματα της επίθεσης δήλωσαν ότι επλήγησαν από πυρά πυροβολικού ή άρματος μάχης, προερχόμενα από το ισραηλινό έδαφος.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δεν στοχοποίησε σκόπιμα τους δημοσιογράφους και πως «ερευνά το συμβάν» της 13ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, μόλις χθες Σάββατο, απάντησε στις σχετικές διαβεβαιώσεις που ζήτησε το Reuters και το AFP, πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων τους που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως η Χαμάς θέτει σκόπιμα στρατιωτικές επιχειρήσεις «κοντά σε δημοσιογράφους και αμάχους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This