Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο του δημοσιογράφου του Reuters στον Λίβανο

Οι δημοσιογράφοι που επέζησαν της επίθεσης, δήλωσαν ότι επλήγησαν από πυρά προερχόμενα από το ισραηλινό έδαφος

Must Read

Tη διεξαγωγή «ενδελεχούς έρευνας» για το χθεσινό περιστατικό ανταλλαγής πυρών στο Λίβανο, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters και τραυματίσθηκαν άλλοι έξι, δύο εκ των οποίων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Agence France-Presse, AFP), ζήτησε σήμερα το AFP.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Fabrice Fries, «είναι κρίσιμης σημασίας να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες, για να εξακριβωθεί πώς μία διαπιστευμένη ομάδα δημοσιογράφων που έφερε σαφή διακριτικά έγινε στόχος επίθεσης». «Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην τρέχουσα ένταση στην Μέση Ανατολή να σεβαστούν το έργο των δημοσιογράφων και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν την ασφάλειά τους», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως οι δημοσιογράφοι – θύματα της επίθεσης δήλωσαν ότι επλήγησαν από πυρά πυροβολικού ή άρματος μάχης προερχόμενα από το ισραηλινό έδαφος.

Η επίθεση σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, στην μεθόριο με το Ισραήλ, ζώνη που αποτελεί «θέατρο» ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην λιβανική Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Ο Λίβανος κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την επίθεση, με τον ισραηλινό στρατό να εκφράζει τη «βαθιά λύπη» του για τον θάνατο του δημοσιογράφου του Reuters, χωρίς, ωστόσο, να αναλαμβάνει την ευθύνη. Ανέφερε, πάντως, ότι προχωρά σε «επαληθεύσεις», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σκοτώθηκε από δικά του πυρά.

Ο 37χρονος Ισάμ Αμπντάλα, αραβικής καταγωγής, είναι ο εικονολήπτης του Reuters που σκοτώθηκε ακαριαία από τα «αδιευκρίνιστα» πυρά, από τα οποία τραυματίσθηκαν άλλοι έξι δημοσιογράφοι, δύο του Reuters, δύο του AFP και δύο του Al-Jazeera, κάποιοι εξ αυτών σοβαρά, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Fries. Σύμφωνα δε με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», συνολικά 10 είναι οι συνάδελφοί τους που έχουν σκοτωθεί στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια αυτής της «αιματηρής εβδομάδας», επτά από τους οποίους στη Γάζα και τον Λίβανο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This