Κάλεσμα Χαμενεΐ στους μουσουλμάνους: «Κόψτε το πετρέλαιο και τα τρόφιμα στο Ισραήλ» – Επεκτείνεται το μέτωπο με τους Χούθι

Το Ιράν έχει επισημάνει ότι δεν επιθυμεί την επέκταση του πολέμου

Must Read

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε την Τετάρτη όλα τα μουσουλμανικά κράτη να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει τους βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν ζήτησε να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων προς το Ισραήλ. «Οι βομβαρδισμοί στην Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Ο δρόμος των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων προς το Σιωνιστικό καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Χαμενεΐ σύμφωνα με τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα και παράλληλα με τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας, οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα μακριά από την Σανάα, χθες εκτόξευσαν drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, επίθεση που εγκυμονεί κινδύνους για γενικευμένη σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.

Μέρος του «Άξονα της αντίστασης», που υποστηρίζεται από το Ιράν, οι Χούθι έχουν ταχθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανοίγοντας νέο μέτωπο για το κίνημα που βρίσκεται επί οκτώ χρόνια σε πόλεμο με έναν υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιρακινές πολιτοφυλακές, υποστηριζόμενες από το Ιράν, επιτίθενται εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και την Συρία, ενώ το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις στη μεθόριο.

Οι Χούθι έχουν επιδείξει τις ικανότητες των πυραύλων και των drones τους εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός κατηγορεί το Ιράν ότι εξοπλίζει, εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τους σιίτες αντάρτες, όμως οι ίδιοι το διαψεύδουν και αναφέρουν ότι αναπτύσσουν δικά τους όπλα.

Το Ιράν έχει επισημάνει ότι δεν επιθυμεί την επέκταση του πολέμου. Όμως, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, επεσήμανε χθες ότι οι σύμμαχοι της Τεχεράνης ενδέχεται να αναλάβουν περαιτέρω δράση.

«Αντιστασιακές ομάδες δεν θα μείνουν σιωπηλές μπροστά στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος και την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ προς το σιωνιστικό καθεστώς» δήλωσε. «Δεν θα περιμένουν την συμβουλή κανενός αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, καμία πλευρά δεν θα γλιτώσει από τις συνέπειες» προειδοποίησε κατά την συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This