Νέο μπαράζ εκρήξεων στην πόλη της Γάζας: Εικόνες φρίκης στην Τζαμπαλίγια με τουλάχιστον 195 νεκρούς! Πάνω από 20.000 τραυματίες

«Χτυπήθηκε» για δεύτερη φορά η Τζαμπάλια. Βομβαρδίζονται νοσοκομεία. Ανοίγει ξανά το πέρασμα στη Ράφα. Χωρίζονται οικογένειες λόγω των διαβατηρίων

Must Read

Όλεθρος, πόνος και βαρύς φόρος αίματος στη Γάζα. Οι νεκροί αυξάνονται και οι ανελέητοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται χωρίς έλεος. Το Ισραήλ ανέλαβε επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό όπου δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν. Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα.

Νέοι βομβαρδισμοί γύρω από το νοσοκομείο Al-Quds τα ξημερώματα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς γύρω από το νοσοκομείο Al-Quds τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Μέση Ανατολή. Εικόνες φρίκης στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια μετά τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ την περασμένη Τρίτη. Την ίδια ώρα, σε δεύτερο χτύπημα στη Τζαμπάλια προχώρησε το Ισραήλ την περασμένη Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί, ακόμα και γύρω από τα νοσοκομεία, όπως το Al-Quds. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «προ των πυλών της πόλης της Γάζας», όπου δίνονται σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς και τις IDF να ανακοινώνουν τις πρώτες απώλειες που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 17.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά τη σφαγή στη Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου». Το πέρασμα στη Ράφα αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα Πέμπτη αφού έχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε νέο μπαράζ εκρήξεων, ενώ την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε ισραηλινό ντρόουν στον νότιο Λίβανο.

 

 

Είκοσι Αυστραλοί έφυγαν από τη Γάζα  

Η Πένι Γουόνγκ, υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι 20 Αυστραλοί πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο την Τετάρτη μέσω του περάσματος στη Ράφα. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης των Πράσινων της Αυστραλίας, Άνταμ Μπαντ, κάλεσε την κυβέρνηση των Εργατικών να σταματήσει τις στρατιωτικές εξαγωγές προς το Ισραήλ. «Διαπράττονται εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή στη Γάζα, γι’ αυτό και οι Εργατικοί πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές εξαγωγές προς το Ισραήλ», δήλωσε ο Μπαντ σε δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη.

 

 

Ασύλληπτος αριθμός νεκρών 

Τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπαλίγια την Τρίτη και την Τετάρτη. Σύμφωνα με τη Χαμάς, τουλάχιστον άλλοι 120 αγνοούνται, ενώ 757 τραυματίστηκαν. Νωρίτερα οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι κατά το δεύτερό τους χτύπημα ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της Χαμάς έπεσε νεκρό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν τις δύο ημέρες που πέρασαν. Από την άλλη πλευρά το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε πως η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό θα μπορούσε να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

 

 

61 φορτηγά με βοήθεια πέρασαν από τη Ράφα χθες, Τετάρτη, τουλάχιστον 361 ξένοι υπήκοοι αλλά και ασθενοφόρα με δεκάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους και ξένους υπηκόους πέρασαν στην Αίγυπτο μέσω αυτής της οδού.

 

Φρεσκοπαντρεμένοι χωρίστηκαν στο πέρασμα στη Ράφα  

Το Al Jazeera Arabic παρουσιάζει την περίπτωση φρεσκοπαντρεμένου ζευγαριού που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο αφού ο σύζυγος δεν διαθέτει ξένο διαβατήριο και δεν μπορεί να περάσει από τη Ράφα προς την Αίγυπτο. «Το μόνο μου έγκλημα είναι ότι είμαι Παλαιστίνιος», δήλωσε ο άνδρας που πήγε στη Ράφα για να συνοδεύσει την αγαπημένη του και να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι θα καταφέρει να περάσει προς το αιγυπτιακό έδαφος. Η σύζυγός του διαθέτει ιορδανικό διαβατήριο. Σε μια άλλη περίπτωση, Παλαιστίνια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, αφού την εμπόδισαν να διασχίσει το πέρασμα της Ράφα με τα δύο μικρά παιδιά της, τα οποία είναι κάτοχοι ιορδανικών διαβατηρίων.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

IDF: «Διασπάσαμε την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς» – «Θα επαναλάβουμε την 7η Οκτωβρίου ξανά και ξανά» η απάντηση  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This