Μαζικός τάφος στη Μέση Ανατολή: Boμβαρδίστηκε για τρίτη φορά ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια!

Επίθεση και σε σχολείο. Τεθωρακισμένα στην «Πύλη της Γάζας» σύμφωνα με Ισραηλινό διοικητή. Η Χαμάς απειλεί με νέες τρομοκρατικές ενέργειες. Στο Ισραήλ ξανά ο Μπλίνκεν

Must Read

Και νέα, τρίτη στον αριθμό, επίθεση πραγματοποιήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, μετά το μακελειό που προκάλεσαν οι δύο προηγούμενοι βομβαρδισμοί.

 

Το δράμα των αμάχων συγκλονίζει, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς. 

 

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera αλλά και παλαιστινιακών αρχών από τον τρίτο βομβαρδισμό υπάρχουν δεκάδες θύματα, ενώ ρουκέτες έπληξαν σχολείο στον Τζαμπάλια στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

 

 

 

Την ίδια ώρα, περισσότεροι ξένοι ετοιμάζονται να φύγουν από την περιοχή, ενώ η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 195 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στα περίχωρα της Πόλης της Γάζας, πλήγματα για τα οποία το Ισραήλ υποστήριξε πως σκότωσαν διοικητές της Χαμάς. Τουλάχιστον 320 ξένοι πολίτες από έναν αρχικό κατάλογο 500, καθώς και δεκάδες σοβαρά τραυματισμένοι κάτοικοι της Γάζας πέρασαν στην Αίγυπτο χθες, Τετάρτη, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Χαμάς. Κάτοχοι διαβατηρίων της Αυστραλίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Φινλανδίας, της Ινδονησίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών απομακρύνθηκαν. Διπλωματική πηγή δήλωσε πως περίπου 7.500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα αναχωρήσουν από τη Γάζα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

 

 

Ρώσος διπλωμάτης στον ΟΗΕ: «Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας»

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya δήλωσε κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του ΟΗΕ για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς ότι «το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα αυτοάμυνας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στον αγώνα του κατά της Χαμάς επειδή είναι ένα κράτος κατοχής».

 

 

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Times of Israel, που επικαλείται δημοσίευμα του ρωσικού Tass, o Nebenzya δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορώ επίσης να αφήσω απαρατήρητη την υποκρισία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που σε άλλες, εντελώς διαφορετικές καταστάσεις ζητούν συμμόρφωση με το ανθρωπιστικό δίκαιο, ιδρύουν ερευνητικές επιτροπές, επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους χρησιμοποιούν βία μόνο ως ακραίο μέτρο για να σταματήσουν τα χρόνια. μακροχρόνια βία».

 

 


Κινητοποίηση αλληλεγγύης στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Κινητοποίηση μέσα στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα και μαζικοί φορείς, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα».

 

 

 

 

 

Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στην Δυτική Όχθη!

Ο Παλαιστινιακός ιστότοπος Quds News Network ανήρτησε βίντεο στο οποίο φαίνονται ισραηλινές δυνάμεις να εισβάλλουν στη νότια Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη. Στο οπτικό υλικό φαίνονται οχήματα και στρατιώτες να προχωρούν κατά μήκος ενός δρόμου, δίχως να φαίνεται ότι υπάρχει απάντηση από τους Παλαιστινίους.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Νέο μπαράζ εκρήξεων στην πόλη της Γάζας: Εικόνες φρίκης στην Τζαμπαλίγια με τουλάχιστον 195 νεκρούς! Πάνω από 20.000 τραυματίες

Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της «Sun» με τα 32 παιδιά που κρατούνται όμηροι της Χαμάς: «Φέρτε τους σπίτι» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This