Σε ασφυκτικό κλοιό η πόλη της Γάζας: Ο στρατός «έκοψε» την πόλη στα δύο! Δείτε live εικόνα του πολέμου

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν έναν ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών στην Αλ-Μαγκάζι. Φθάνουν στην Αθήνα οι Έλληνες που διέφυγαν

Must Read

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες και οι ανελέητες επιδρομές στη Δυτική Όχθη της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σε κομβικά σημεία όπου βρίσκονται δεκάδες άμαχοι, με τους νεκρούς να αυξάνονται καθημερινά. Στο στόχαστρο νοσοκομεία και σχολεία που έχουν γίνει καταφύγια.

 

 

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών στην Αλ-Μαγκάζι, ενώ ο στρατός κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και προχωρά από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, την ώρα που την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά. Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη.

 

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000

Η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο. Σήμερα επέστρεψε για τρίτη φορά στο Ισραήλ ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει την πίεση να αναφερθεί σε «ανθρωπιστικές παύσεις» για να μειωθούν οι θάνατοι αμάχων που έχουν ξεσηκώσει διεθνείς αντιδράσεις. Το πέρασμα στη Ράφα άνοιξε ξανά την Πέμπτη για πολίτες με ξένα διαβατήρια, ενώ αυξάνεται η ένταση και στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου εν μέσω μαχών με τη Χεζμπολάχ. Σήμερα αναμένεται το πρώτο διάγγελμα από τον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα.

 

Ξεκίνησε η συνάντηση Νετανιάχου – Μπλίνκεν

Η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ξεκίνησε στη βάση Κίρια στο Τελ Αβίβ. Οι δύο πραγματοποιούν τετ α τετ συνομιλία και αργότερα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση.

 

Εδώ δείτε live εικόνα του πολέμου 

 

 

Φθάνουν στην Αθήνα οι Έλληνες που διέφυγαν από τη Γάζα

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα οι Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών τους που απεγκλωβίστηκαν από τη Γάζα, περνώντας στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος της Aegean θα μεταφέρει από το Κάιρο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» 11 άτομα. Σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι συνολικά 16 άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι 12 εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Περικυκλωμένη η Γάζα από τον IDF – Πλήγματα με νεκρούς σε τρία σχολεία-καταφύγια του ΟΗΕ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This