Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Περικυκλωμένη η Γάζα από τον IDF – Πλήγματα με νεκρούς σε τρία σχολεία-καταφύγια του ΟΗΕ

Βομβαρδισμοί και αλλεπάλληλες επιδρομές στη Δυτική Όχθη. Στην Μέση Ανατολή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Δε θα πάει στην Τουρκία

Must Read

Το Ισραήλ συνεχίζει τους ανελέητους βομβαρδισμούς, με τους νεκρούς στη Γάζα να αυξάνονται καθημερινά. Στο στόχαστρο των αιματηρών επιθέσεων έχουν μπει νοσοκομεία και σχολεία που έχουν γίνει καταφύγια. Ανοίγει κάθε μέρα το πέρασμα στη Ράφα για τραυματίες και υπηκόους άλλων χωρών.

 

 

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για ανθρωπιστική εκεχειρία και προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Παράλληλα, εντείνει τους βομβαρδισμούς με επίθεση κατά της πόλης Μπέιτ Χανούν ο ισραηλινός στρατός μετά την ανακοίνωση ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση» της πόλης της Γάζας και ότι έσπασε τις γραμμές άμυνας της Χαμάς. Περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού να ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι στο τραπέζι» η ιδέα της κατάπαυσης του πυρός, και πως οι επιθέσεις στοχεύουν φυλάκια, αρχηγεία και άλλες υποδομές της Χαμάς και όχι τους αμάχους. Από την πλευρά της η Χαμάς κάνει λόγο για μάχες σώμα με σώμα. Προειδοποίησε ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ γιατί οι στρατιώτες του δεν θα φύγουν από εκεί ζωντανοί. Η οργάνωση απάντησε με βροχή ρουκετών στο Νότιο Ισραήλ και επιδίδεται σε «αντάρτικο πόλης» πραγματοποιώντας καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών μέσα από τα τούνελ.

«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Οι επιτυχίες μας είναι εντυπωσιακές και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας» τόνισε το περασμένο βράδυ, Τετάρτη 3/11, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες πριν συναντηθεί εκ νέου με τον Αντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φτάνει την Παρασκευή στο Ισραήλ με πρόταση εκεχειρίας. Ο Μπλίνκεν, ο οποίος μεταβαίνει για δεύτερη φορά στη Μέση Ανατολή μέσα στις 27 μέρες του πολέμου, θα έχει επαφές με τον Νετανιάχου από τον οποίο θα ζητήσει «να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τους άμαχους στη Γάζα και ζήτησε την αποτροπή κάθε κλιμάκωσης στην περιοχή». 

 

 

Τον φόρο αίματος τον πληρώνουν οι άμαχοι. Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τρία σχολεία σε ισάριθμους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία είχαν μετατραπεί σε καταφύγια για εκτοπισμένους, υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες 24 ώρες. Περίπου 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις σύμφωνα με την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ. Ο διεθνής οργανισμός δεν απέδωσε ευθύνες, αλλά κάλεσε ξανά σε κατάπαυση του πυρός. Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ακούγονται ριπές από βαρέα όπλα πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς. Δεκαέξι νοσοκομεία έχουν σταματήσει να λειτουργούν ελλείψει καυσίμων. Ο νεότερος απολογισμός για τους νεκρούς είναι 9.061 εκ των οποίων οι 3.760 παιδιά.

 

 

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο θανάτου των αμάχων και τις παράπλευρες απώλειες», δήλωσε ο Λευκός Οίκος, που φέρεται να εξετάζει την ιδέα για κάποιες «παύσεις» στις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Την εκεχειρία υποστηρίζει και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ υπουργός Εξωτερικών ο Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει σήμερα, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, στο Ισραήλ και στην Ιορδανία, η οποία έχει αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ.

 

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η βία στα σύνορα με τον Λίβανο. Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού και, για πρώτη φορά, χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη παγιδευμένα με εκρηκτικά. Σήμερα το μεσημέρι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναμένεται να απευθύνει για πρώτη φορά ομιλία από την έναρξη του πολέμου, εδώ κι ένα μήνα.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This