Ισχυρός σεισμός στο δυτικό Νεπάλ – Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σπίτια κατέρρευσαν, o κόσμος έτρεξε έξω

Must Read

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Παρασκευή τις περιφέρειες Τζατζαρκότ και Δυτικό Ρουκούμ του δυτικού Νεπάλ. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σπίτια στην περιοχή κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,2 βαθμοί.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες στο επίκεντρο του σεισμού. Υπάρχουν αναφορές για 17 νεκρούς στην περιοχή αυτή.

Άλλος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία. «Είμαι και εγώ έξω στο ύπαιθρο. Συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά επειδή είναι νύχτα και κάνει κρύο είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τις απομακρυσμένες περιοχές» εξήγησε.

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:47 τοπική ώρα, στην περιφέρεια Τζατζαρκότ της επαρχίας Καρνάλι. Η Τζατζαρκότ απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού.

 «Έχουμε επιβεβαιωμένες αναφορές ότι πέντε μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Ααθμπίσκοτ. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα θύματα. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε» ανέφερε ένας αστυνομικός από την γειτονική περιφέρεια του Δυτικού Ρουκούμ.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνονται προσόψεις πολυώροφων κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

«Σπίτια κατέρρευσαν. Ο κόσμος έτρεξε έξω. Είμαι έξω, ανάμεσα στο πλήθος των τρομοκρατημένων κατοίκων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τις ζημιές» δήλωσε αστυνομικός στο Reuters.

Πηγή φωτό: Print Screen

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This