Ασύλληπτη τραγωδία στο Νεπάλ με τουλάχιστον 140 νεκρούς από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ

Must Read

Σε πολύνεκρη τραγωδία εξελίσσεται ο απολογισμός του καταστροφικού σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χθες, Παρασκευή 3/11, την περιοχή Τζάτζαρκοτ στο δυτικό Νεπάλ, με αξιωματούχους να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 140 νεκρούς, εκφράζοντας, παράλληλα, φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κατά πολύ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ, ο φονικός σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 (τοπική ώρα, 20.02 ώρα Ελλάδας), και έγινε αισθητός ακόμα και στο Νέο Δελχί της γειτονικής Ινδίας, όπου και κατέρρευσαν αρκετά κτίρια.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 5,7 βαθμούς, αναθεωρώντας το από τους 6,2 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ενώ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την ορεινή περιοχή κοντά στο επίκεντρο της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, όπου επίσης έγινε αισθητή η δόνηση. Μια περιοχή με πληθυσμό 190.000 κατοίκους σε χωριά διασκορπισμένα σε απομακρυσμένους λόφους.

«Ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες και οι θάνατοι μπορεί να επίσης να αυξηθούν», δήλωσε μέσω τηλεφώνου στο Reuters ο Χαρίς Τσάντρα Σάρμα, αξιωματούχος της περιοχής Τζάτζαρκοτ. «Πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει, πολλά άλλα έχουν ρωγμές. Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, στην ύπαιθρο, διότι φοβούνταν πολύ να μπουν στα σπίτια τους, λόγω των μετασεισμών», πρόσθεσε.

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης πρέπει να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν κλείσει λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τον σεισμό, προκειμένου να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές, δήλωσε με τη σειρά του ο αξιωματικός της αστυνομίας, Ναμαράτζ Μπαταράι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 περίπου 9.000 ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε δυο σεισμούς στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν, με κόστος 6 δισ. δολαρίων για την τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This