Δίκη Μπελέρη: Κεκλεισμένων των θυρών ζήτησε να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας Αρσέν Ράμα

Για την Εισαγγελία, ο Ράμα αποτελεί τον «μάρτυρα-κλειδί» στην υπόθεση

Must Read

Ο διευθυντής της Αστυνομίας Χειμάρρας και ο πολυσυζητημένος μάρτυρας Αρσέν Ράμα ήταν οι πρώτοι που καταθέσαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος, κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Ράμα, ο οποίος μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ζήτησε να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ισχυρίστηκε, απειλείται η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του. Το αίτημά του, όπως αναμενόταν, έγινε δεκτό από το δικαστικό σώμα.

Για την Εισαγγελία, ο Ράμα αποτελεί τον «μάρτυρα-κλειδί» στην υπόθεση, επειδή ήταν το πρόσωπο που πρώτα η Αστυνομία και στη συνέχεια η Εισαγγελία είχαν προωθήσει στο περιβάλλον του Μπελέρη, πριν από τη σύλληψή του, στις 12 Μαΐου. Στην κατάθεσή του, ο διευθυντής Αστυνομίας της Χειμάρρας αποδέχτηκε ότι ο Ράμα χρηματοδοτήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Αστυνομία και την Εισαγγελία και ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Την εξαίρεση του δικαστικού σώματος ζήτησε η υπεράσπιση

Οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εισαγγελίας, ανάμεσά τους και δύο ψηφοφόρων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τούς υποσχέθηκαν χρήματα, με αντάλλαγμα την ψήφο για τον Μπελέρη, άρχισαν με καθυστέρηση, διότι η υπεράσπιση του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση του δικαστικού σώματος, μόλις εκείνο ανακοίνωσε ότι το αίτημα της υπεράσπισης για να κριθεί άκυρος ο φάκελος της δικογραφίας, λόγω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, δεν στηρίζεται στο νόμο. Το δικαστικό σώμα παρέπεμψε την υπεράσπιση να καταθέσει το νέο αίτημα για εξαίρεση του δικαστικού σώματος στη γραμματεία του δικαστηρίου και συνέχισε κανονικά τη συνεδρίαση.

Στη δίκη ήταν παρών και ο Φρέντυ Μπελέρης, ενώ υπήρξε ενισχυμένη παρακολούθηση της δίκης και από την πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και άλλους εκπροσώπους από τη χώρα μας. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν και μέλη της οικογένειάς του, καθώς και πολιτικοί εκπρόσωποι.

Σύμφωνα με τις γνωστές διαδικασίες η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη 8/11, με την κατάθεση των συνολικά 12 μαρτύρων της υπεράσπισης.

Για την υπόθεση Μπελέρη, εξάλλου, υπήρξε σήμερα και ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, στο οποίο είχε προσφύγει η υπεράσπιση Μπελέρη με το αίτημα για την αποφυλάκισή του. Η απόφαση λέει ότι «η υπόθεση αυτή θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου από το δικαστήριο κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, το ο οποίο εκδικάζει και την υπόθεση στο θεμέλιο».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This