Δεκάδες νέοι νεκροί στη Γάζα: Πλήγματα κοντά σε νοσοκομεία και καταυλισμούς – Χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς τα νότια

Καταδρομικές επιχειρήσεις στα τούνελ. «Καταλάβαμε αρχηγείο της Χαμάς» λέει ο ισραηλινός στρατός. Χτυπούν τούνελ με ενόπλους της Χαμάς

Must Read

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σφυροκόπησαν την πόλη της Γάζας, καθώς οι στρατιώτες έδιναν μάχες δρόμο με δρόμο με τους μαχητές της Χαμάς.

 

Κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης μάχης, ο στρατός δήλωσε ότι οι στρατιώτες του αντιμετώπισαν και σκότωσαν μαχητές της Χαμάς, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν όπλα και καταστράφηκαν τούνελ. 

 

 

Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Η κριτική για τη βία των εποίκων πρέπει να εξαφανιστεί από τον δημόσιο διάλογο»

Σε μια κυνική δήλωση προχώρησε ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ σχετικά με τη βία των Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη. Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) «η κριτική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σχετικά με τη ‘βία των εποίκων’ πρέπει να εξαφανιστεί εντελώς από το δημόσιο διάλογο».

 

Ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει το δόγμα για το θέμα και ότι «όλοι γνωρίζουν ακριβώς ποιοι είναι βίαιοι στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», επικαλούμενος μια επίθεση (εξετάζεται αν ήταν «τρομοκρατική») που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Δυτική Όχθη εναντίον Εβραίων.

 

 

«Σφίγγει» ο κλοιός του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Γάζα, καθώς όπως ανακοίνωσε κατέλαβε μετά από 10ωρη μάχη αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια. Πιο συγκεκριμένα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το Φυλάκιο 17, ένα από τα στρατιωτικά προπύργια της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης στη δυτική Τζαμπάλια, με την κατάληψη να επιτυγχάνεται από την Ταξιαρχία Nahal. Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα. Την ίδια ώρα ακήρυχτος πόλεμος υπάρχει στη Δυτική Όχθη με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές και οι συλλήψεις.

 

 

 

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

 

 

Ισραηλινά στρατεύματα βρήκαν εργοστάσιο κατασκευής drone και όπλα 

Τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χαμάς και μια αποθήκη όπλων μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας λένε ότι το κτίριο, στη γειτονιά Sheikh Radwan της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα σε ένα σχολείο. Πλάνα δείχνουν τα στρατεύματα να βρίσκουν πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χαμάς στο κτήριο, καθώς και εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Οι IDF υποστηρίζουν ακόμα ότι τα στρατεύματα τους ανέκτησαν έναν αριθμό βομβών στο σημείο. Δίπλα στον χώρο κατασκευής και την αποθήκη όπλων βρίσκεται ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, υποστηρίζουν οι IDF.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στην «καρδιά» της Γάζας: Χτυπούν τούνελ με ενόπλους της Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This