Συνεχίζεται το «λουτρό αίματος» στη Μέση ανατολή: Τουλάχιστον 10.569 οι νεκροί – Νέα εντολή εκκένωσης με προθεσμία έξι ωρών!

Νεκρός ακόμη ένας διοικητής της Χαμάς. Προσπάθειες διπλωματικής εκτόνωσης στο Παρίσι. Η Ράφα παραμένει κλειστή

Must Read

Άγριο σφυροκόπημα πραγματοποιούν οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις στην πόλη της Γάζας και τους στρατιώτες τους να πολεμούν εναντίον των μαχητών της Χαμάς ακόμα και στους δρόμους.

Δεκάδες νέοι νεκροί

Κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης μάχης, ο στρατός δήλωσε ότι οι στρατιώτες του αντιμετώπισαν και σκότωσαν μαχητές και στελέχη της Χαμάς, κατέλαβαν προπύργιό της και κατέστρεψαν τούνελ. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η Χαμάς έχασε πλέον τον έλεγχο της βόρειας Γάζας. «Καταλάβαμε αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια» λέει ο ισραηλινός στρατός. Την ίδια ώρα, νέοι βομβαρδισμοί συγκλόνισαν την Τζαμπάλια, τη Σάμπρα και την Καν Γιουνίς στη Γάζα, ενώ οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη συνεχίζονται. Αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση οι άμαχοι της Γάζας. Δραματική έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

 

Παράλληλα, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια. Την ίδια ώρα ακήρυχτος πόλεμος υπάρχει στη Δυτική Όχθη με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές και οι συλλήψεις. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

 

 

Διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Κατάπαυση του πυρός λίγων ημερών στη Γάζα διαπραγματεύονται αξιωματούχοι του Ισραήλ και της Χαμάς, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στα παλαιστινιακά εδάφη. Όπως μεταδίδει ο Guardian, στις συζητήσεις αυτές, στις οποίες ρόλο διαμεσολαβητή έχει αναλάβει το Κατάρ, περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο εκεχειρίας μίας έως τριών ημερών. Σε αντάλλαγμα, γίνονται διαπραγματεύσεις για την «απελευθέρωση 10 ως 15 ομήρων». Να σημειωθεί πως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι από 240. Από την άλλη πλευρά, η ηγεσία της Χαμάς τονίζει ότι οι όμηροι δεν θα απελευθερωθούν μέχρι να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.

Μακρόν: «Πρέπει να υπάρξει ανθρωπιστική παύση πολύ γρήγορα»

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει πολύ γρήγορα ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και ότι οι χώρες πρέπει επίσης να εργαστούν για την κατάπαυση του πυρός. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται, αυτό είναι απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο και αποτελεί άμεση ανάγκη», δήλωσε ο Μακρόν κατά την έναρξη ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Γάζα στο Παρίσι.

 

 

Ο Mohammad Barakeh, πρώην επικεφαλής του κόμματος Hadash, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Ναζαρέτ. Οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι το πρώην μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου συνελήφθη επειδή σχεδίαζε διαμαρτυρία κατά του πολέμου. Ένα άλλο πρώην μέλος της Κνεσέτ, η Haneen Zoabi, και ο Sami Abou Shehadeh, ηγέτης του κόμματος Tajamo‘, έχουν επίσης συλληφθεί.

 

Εργοστάσιο κατασκευής drone της Χαμάς δίπλα σε παιδικό δωμάτιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν στόχους της Χαμάς. Τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν στον παλαιστινιακό θύλακα εντόπισαν ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και μια αποθήκη όπλων μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών, ακριβώς δίπλα από ένα παιδικό δωμάτιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τουλάχιστον 5 νεκροί και πολλοί τραυματίες έπειτα από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν μετά από επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Το κυβερνητικό νοσοκομείο της Τζενίν δέχτηκε τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ένας με σοβαρό τραυματισμό. Άλλοι δύο ασθενείς έφτασαν στο εξειδικευμένο νοσοκομείο Ibn Sina. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια γυναίκα γιατρός, η οποία πυροβολήθηκε από σφαίρα στην πλάτη, δήλωσε στο Al Jazeera αξιωματούχος του νοσοκομείου. Συνολικά 166 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δεκάδες νέοι νεκροί στη Γάζα: Πλήγματα κοντά σε νοσοκομεία και καταυλισμούς – Χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς τα νότια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This