Επίγεια κόλαση από τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Ξεπέρασαν τους 11.000 οι νεκροί στη Γάζα

Must Read

Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, έγινε στόχος σφοδρού βομβαρδισμού από τον ισραηλινό στρατό για πέμπτη φορά κατά το τελευταίο 24ωρο, με δεκάδες αμάχους να χάνουν τη ζωή τους και αρκετούς ακόμη να τραυματίζονται, την ώρα που το Ισραήλ επιμένει πως το εν λόγω νοσοκομείο αποτελεί «προπύργιο» της Χαμάς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του παλαιστινιακού τομέα της υγείας, από την τελευταία αυτή επίθεση στο Αλ Σίφα, η οποία έπληξε τα εξωτερικά ιατρεία και το μαιευτήριο, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και υγειονομικοί εν ώρα υπηρεσίας.

Ακάθεκτοι, οι ισραηλινοί περικύκλωσαν τρία ακόμα νοσοκομεία, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ασθενείς και εκτοπισμένους ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στο εσωτερικό τους, με ελεύθερους σκοπευτές να θέτουν στο στόχαστρό τους ακόμη και παιδιά.

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, μόνο κατά τις τελευταίες 24 ώρες οι IDF σκότωσαν 260 Παλαιστίνιους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 11.078, 4.506 εκ των οποίων ήταν παιδιά και 3.027 γυναίκες, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 27.490. Κι αυτά την ώρα που 21 νοσοκομεία έχουν σταματήσει, πλέον, τη λειτουργία τους και 47 κέντρα υγείας αδυνατούν να παρέχουν υπηρεσίες.

Οργή και θλίψη, εξάλλου, προκαλεί και η πληροφορία για πυρά που δέχτηκαν άμαχοι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου παίδων Αλ Ραντίσι στη Γάζα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να διευκρινίζουν από ποιους προήλθαν οι πυροβολισμοί. Το μόνο σίγουρο είναι πως, μετά την εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε από τις IDF, το πλήθος βγήκε έξω από τη δομή ανεμίζοντας λευκές σημαίες για να σηματοδοτήσει την παρουσία του, αλλά, πάραυτα, βρέθηκαν στο στόχαστρο αδίστακτων ενόπλων.

Ισραηλινά πυρά φέρεται να έπληξαν, επίσης, ένα σχολείο, καθώς και εκτοπισμένους ανθρώπους που διέφευγαν στον λεγόμενο «ασφαλή διάδρομο», σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους. Όπως ανέφερε σχετικά ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υπήρξαν τουλάχιστον 20 νεκροί από το πλήγμα στο σχολείο Αλ Μπουράκ.

IDF: Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα

Βίντεο με μια ατέλειωτη ουρά χιλιάδων αμάχων να αφήνει πίσω της την κόλαση της Βόρειας Γάζας μέσω του οδικού άξονα Σαλάχ Αλ Ντιν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Στα πλάνα βλέπουμε άνδρες, γυναίκες και παιδιά κατευθύνονται πεζοί προς το νότο, αγκαλιά με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, ενώ γύρω τους όλα τα κτήρια είναι κατεστραμμένα από τις σφοδρές καθημερινές συγκρούσεις.

Στην ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος του IDF κατέστησε σαφές ότι «η περιοχή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας θεωρείται ζώνη σκληρής μάχης και ο χρόνος εκκένωσης τελειώνει». «Κάτοικοι της Γάζας. Σας λέω ότι σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, το IDF επιτρέπει για άλλη μια φορά τη μετακίνηση μέσω του Σαλάχ Αλ Ντιν μεταξύ δέκα (10:00) το πρωί και τέσσερις (16:00) το απόγευμα. Αυτά τα συνημμένα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν πριν από περίπου μισή ώρα και δείχνουν μια απτή ανταπόκριση στις εκκλήσεις και τις απαιτήσεις μας. Μην ακούτε τι λένε ορισμένοι ηγέτες της Χαμάς από τα ξενοδοχεία τους στο εξωτερικό ή από τα υπόγεια μέρη οι οποίοι έχουν κανονίσει για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από την επόμενη φορά για να μετακινηθείτε νότια πέρα από το Γουάντι Γάζα. Η περιοχή της βόρειας Λωρίδας της Γάζας θεωρείται ζώνη σκληρής μάχης και ο χρόνος εκκένωσης τελειώνει. Συμμετέχουν (σ.σ. στην εκκένωση) εκατοντάδες χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις και μετακινήθηκαν νότια τις τελευταίες ημέρες».

Μπλίνκεν: «Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι»

Σε μια, μάλλον, απρόσμενη δήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν παραδέχτηκε πως ο πόλεμος έχει κοστίσει τη ζωή σε πάρα πολλούς Παλαιστίνιους αμάχους. «Πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Πάρα πολλοί έχουν υποφέρει τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε ο Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί.

Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια παραδοχή που συμβαδίζει με τη διεθνή κατακραυγή για τις φρικτές ενέργειες του ισραηλινού στρατού, καθώς και με τις πιέσεις που ασκούν θεσμικά πρόσωπα και φορείς προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα στρέφεται κατά του αφηγήματος του Τελ Αβίβ περί «δικαιώματος» στην αυτοάμυνα, καθιστώντας σαφές ότι οι άμαχοι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας δεν συνιστούν απειλή για την εθνική κυριαρχία του Ισραήλ.

«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να αποτρέψουμε τις επιπτώσεις στη ζωή τους και να μεγιστοποιήσουμε τη βοήθεια», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συζητάμε με το Ισραήλ συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ληφθούν για να προωθήσουμε αυτούς τους στόχους».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), Jens Laerke, περιέγραψε τη ζωή στη βόρεια Γάζα ως «επίγεια κόλαση», καθώς το Ισραήλ βαθαίνει τον αποκλεισμό και τους βομβαρδισμούς του, εκφράζοντας, παράλληλα, την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι καμία βοήθεια δεν έχει φθάσει στη βόρεια Γάζα εδώ και πάνω από ένα μήνα. «Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε στο βόρειο τμήμα στο σημερινό σημείο, γεγονός που είναι φυσικά βαθιά απογοητευτικό, διότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που παραμένουν στο βόρειο τμήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Laerke.

«Αν υπάρχει κόλαση στη γη σήμερα, το όνομά της είναι βόρεια Γάζα», πρόσθεσε. «Είναι μια ζωή γεμάτη φόβο την ημέρα και σκοτάδι τη νύχτα. Και τι λες στα παιδιά σου σε μια τέτοια κατάσταση, είναι σχεδόν αδιανόητο – ότι η φωτιά που βλέπουν στον ουρανό έχει σκοπό να τα σκοτώσει;». Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες δήλωσε ότι 100 μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.

Νέα παρέμβαση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή πραγματοποίησε σήμερα και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το Ισραήλ δοκιμάζει την υπομονή μας». Όπως σημείωσε, πρόκειται για «μια τραγωδία που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας. Υπάρχουν δέκα χιλιάδες θύματα, μια βία για την οποία κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Οι συνεργοί αυτής της σφαγής θα λογοδοτήσουν πρώτα στη συνείδησή τους και μετά στην ιστορία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This