Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου: «Η Γάζα θα παραμείνει υπό ισραηλινό έλεγχο» – Δυσφορία στις ΗΠΑ

Πιέσεις στον Μπάιντεν να ασκήσει την επιρροή του για κατάπαυση του πυρός και προστασία των αμάχων

Must Read

Mε δυσφορία παρακολουθούν στον Λευκό Οίκο τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για το μελλοντικό καθεστώς στην Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινούς αξιωματούχους. Η ανυπακοή του Μπένιαμιν Νετανιάχου απέναντι στις εκκλήσεις – επιταγές του Τζο Μπάιντεν και η εμμονή του στο σχέδιο να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Ισραήλ ο παλαιστινιακός θύλακος προκαλεί στις ΗΠΑ εκνευρισμό.

Κατά την σημερινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των συνοριακών Αρχών της Γάζας ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι μετά τον πόλεμο, η Λωρίδα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας. Πρόσθεσε, δε, ότι θα υπάρξει πλήρης αποστρατιωτικοποίηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ.

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ξεκαθάρισε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να κυβερνήσουν την Λωρίδα της Γάζας μόλις τερματίσει ο πόλεμος, απαντώντας έτσι στα σχέδια του Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ καταγράφουν τις αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τους ανηλεείς βομβαρδισμούς από τους Ισραηλινούς και την ραγδαία αύξηση των νεκρών, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά. Σε εκτενή ρεπορτάζ καταγράφουν τις πιέσεις προς τον Μπάιντεν για σαφείς αποστάσεις από τον Νετανιάχου και τις φωνές που του ζητούν να ασκήσει την επιρροή του για κατάπαυση του πυρός και προστασία των αμάχων.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο πλέον το «άδειασμα» των ΗΠΑ στον Νετανιάχου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This