«Κόκκινος συναγερμός» στο Λονδίνο για τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Φόβοι και για επεισόδια με ακροδεξιές ομάδες που προαναγγέλλουν πως θα πραγματοποιήσουν «αντισυγκεντρώσεις»

Must Read

Αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο μεγάλη πορεία αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης, με χιλιάδες κόσμου να αναμένεται να κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 11.000 άμαχοι.

Ως εκ τούτου, οι Αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία να ανακοινώνει, στο πλαίσιο της αυξημένης κινητοποίησης για τη μεγάλη διαδήλωση, ενισχυμένες εξουσίες και ζώνες αποκλεισμού. Μάλιστα, το γεγονός ότι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης διαδήλωσης συμπίπτει με τους εορτασμούς για την επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή την «Ημέρα Ανακωχής», σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και αντισυγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες.

Εξάλλου, αυξημένη ανησυχία για επεισόδια έχουν προκαλέσει και οι χαρακτηριζόμενες ως «εμπρηστικές» δηλώσεις της αρμόδιας για την αστυνόμευση Υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, περί «πορείας μίσους» από «όχλο».

Όπως ανακοινώθηκε από τη Σκότλαντ Γιαρντ, στη «σημαντική» επιχείρηση ασφαλείας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, με τους μισούς να προσέρχονται από αστυνομικές διευθύνσεις εκτός Λονδίνου, ενώ από ζώνες αποκλεισμού θα καλύπτονται το Κενοτάφιο έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, επίκεντρο της ετήσιας τελετής της Κυριακής της Ενθύμησης στη μνήμη των πεσόντων όπου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, όπως, επίσης, άλλοι δρόμοι και μνημεία του Γουέστμινστερ. Ειδικότερα το Κενοτάφιο θα προστατεύεται με 24ωρη αστυνομική παρουσία.

«Όποιος πιστεύεται ότι μετέχει ή συνδέεται με την παλαιστινιακή διαδήλωση και προσπαθεί να προσέλθει σε αυτή την περιοχή, θα μπορεί να συλλαμβάνεται», προειδοποίησε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Επίσης, οι αστυνομικοί θα έχουν το ελεύθερο να σταματούν και να κάνουν σωματικό έλεγχο σε όποιον κρίνουν ύποπτο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαταγής διάλυσης πλήθους.

Η αστυνομία έχει συμφωνήσει με τους διοργανωτές της διαδήλωσης πως η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα ξεκινά από το Hyde Park μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, στη νότια όχθη του Τάμεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This