Επεισόδια στο Λονδίνο μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σε πορεία υπέρ των Παλαιστινίων

Must Read

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και οι φόβοι όσων πίστευαν ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια από ακροδεξιές ομάδες επιβεβαιώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας υπέρ των Παλαιστινίων σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και την αστυνομία, που με ισχυρές δυνάμεις προσπάθησε να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων.

Η προαναγγελθείσα διαδήλωση υπέρ του λαού της Παλαιστίνης προκάλεσε επίσης αντιδιαδήλωση από δεξιές οργανώσεις στην πρωτεύουσα, ανήμερα της ημέρας μνήμης στη Βρετανία για τους βετεράνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε «σημαντικούς αριθμούς» στην πόλη. Παράλληλα σε ανάρτησή της στο Χ προσθέτει πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό», ανέφερε η αστυνομία.

Συγκρούσεις

Την ίδια ώρα δεν έλειψαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς. Ειδικότερα οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με αντιδιαδηλωτές κοντά στο μνημείο του πολεμικού κενοταφίου νωρίτερα σήμερα, όπου μερικοί από τους ακροδεξιούς διαδηλωτές φώναζαν: «Θέλουμε πίσω τη χώρα μας».

Ένα ακόμη συμβάν έλαβε χώρα στην Τσάιναταουν, περίπου ένα μίλι βόρεια του πολεμικού μνημείου, όπου δεξιές οργανώσεις εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου η οποία έχει “ρίξει” στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας σχεδόν 2.000 αστυνομικούς προκειμένου να αποτρέψουν ταραχές.

Δείτε επίσης: «Κόκκινος συναγερμός» στο Λονδίνο για τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This