Ισραήλ: Συγγενείς απαχθέντων από τη Χαμάς ξεκίνησαν πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ!

Μέσα σε 5 ημέρες οι διαδηλωτές θα διανύσουν μια απόσταση 63 χιλιομέτρων, καταλήγοντας έξω από το γραφείο του Νετανιάχου, από τον οποίο και θα απαιτήσουν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων»

Must Read

Περισσότεροι από 100 συγγενείς ομήρων της Χαμάς, αλλά και υποστηρικτές τους ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι από την πλατεία του Mουσείου Kαλών Tεχνών του Τελ Αβίβ με προορισμό την Ιερουσαλήμ, για μια πορεία η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες, απαιτώντας μια «συμφωνία για τους ομήρους τώρα».

Με τα πορτρέτα των αγαπημένων τους προσώπων, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τυπωμένα πάνω σε μαύρα μπλουζάκια ή σε αφίσες, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν μια πορεία 63 χιλιομέτρων η οποία θα περάσει από το κέντρο της χώρας και θα καταλήξει έξω από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπου οι συγγενείς θα απαιτήσουν απ’ αυτόν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισθέντων.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις 7 Οκτωβρίου, όταν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 απήχθησαν κατά την αιφνιδιαστική αιματηρή επίθεση του παραστρατιωτικού ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος στο έδαφος του Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες, για να διατηρήσει την πίεση επί της κυβέρνησης και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. «Πρωτεργάτης» της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι ο Γιουβάλ Χαράν, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε και η μητέρα του οποίου απήχθη από τους μαχητές της Χαμάς, μαζί με άλλα έξι μέλη της οικογένειάς του.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις για το θέμα αυτό από τη Χαμάς, αλλά και από την ισραηλινή κυβέρνηση έχουν φέρει στο προσκήνιο την πιθανότητα απελευθέρωσης των ομήρων. Προχθές Κυριακή, ο Νετανιάχου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο NBC το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, ωστόσο, χθες, Δευτέρα, ο ένοπλος κλάδος της Χαμάς κατηγόρησε τις ισραηλινές αρχές ότι «υπεκφεύγουν» στις συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ για την ενδεχόμενη απελευθέρωση δεκάδων ομήρων, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση «200 παιδιών και 75 γυναικών» φυλακισμένων στο Ισραήλ.

Σήμερα, Τρίτη, πάντως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο της Νόα Μαρσιάνο, μιας 18χρονης στρατιώτη – ομήρου της Χαμάς στη Γάζα, την επομένη της δημοσιοποίησης από το ισλαμιστικό κίνημα μιας φωτογραφίας που την εμφάνιζε να έχει «σκοτωθεί από ισραηλινό βομβαρδισμό».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This