Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού μπαίνουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας!

Τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο αλ Σίφα. Στη Δυτική Όχθη ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναμένεται να έχει συναντήσεις με την παλαιστινιακή ηγεσία

Must Read

Όλο και πιο δύσκολα είναι καθημερινά τα πράγματα στο Ισραήλ. Ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, και δεκάδες αθώοι άνθρωποι βρίσκονται στο έλεος των εχθροπραξιών.

Με μπουλντόζες μπαίνουν στο Αλ Σίφα

Η Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό για 41η συνεχόμενη ημέρα. Θάνατοι αναφέρθηκαν σε όλη τη Λωρίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ο ΟΗΕ δήλωσε ότι πλέον υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα με τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, που κατ’ αυτόν ενδέχεται να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

 

 

«Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το υπουργείο σε λακωνική ανακοίνωσή του στα αραβικά. Αυτή τη στιγμή, μόλις ένα νοσοκομείο έχει απομείνει στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα.  

 

Απορρίπτει την απόφαση του ΟΗΕ το Ισραήλ

Παράλληλα, η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις, απορρίφθηκε από το Ισραήλ που συνεχίζει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπάιντεν επιμένει ότι υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη ορμητηρίου της Χαχμάς στο Αλ Σίφα στηρίζοντας το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει κάποιο στοιχείο. Στη βόρεια Γάζα έχει απομείνει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο, ενώ όλος ο παλαιστινιακός θύλακας αναμένεται να μείνει για ακόμη μία φορά χωρίς επικοινωνία λόγω έλλειψης καυσίμων. Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ακόμα στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τον 22χρονο λοχαγό Asaf Maste και τον 22χρονο λοχαγό Kfir Itzhak Franco. Και οι δύο υπηρετούσαν στην 401η Ταξιαρχία του Σώματος Τεθωρακισμένων, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Ψήφισμα απαιτεί τη διακοπή των ισραηλινών εποικισμών

Το 2016, ο Νετανιάχου αρνήθηκε να αναγνωρίσει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτούσε να σταματήσει η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το Ισραήλ ανακάλεσε επίσης τους πρεσβευτές του στη Νέα Ζηλανδία και τη Σενεγάλη επειδή υποστήριξαν την ψηφοφορία.

Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε μπάρα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Τόκιο

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε άνδρα αφού όχημα έπεσε πάνω σε μπάρα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Τόκιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αστυνομικός, μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν σκουρόχρωμο όχημα που προσέκρουσε σε μπάρα σε διασταύρωση περίπου εκατό μέτρα από την ισραηλινή πρεσβεία. Το πρόσωπο που συνελήφθη επιτόπου είναι πενηντάρης, μέλος οργάνωσης της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με μερίδα του ιαπωνικού Τύπου.

Στη Δυτική Όχθη ο Γεραπετρίτης

Στη Δυτική Όχθη, στη Ραμάλα, μεταβαίνει σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μαλίκι και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ. «Πάντοτε παίζουμε έναν κρίσιμο ρόλο. Μας σέβονται όλες οι πλευρές, και με αυτό το κεφάλαιο θα πορευτούμε» ανέφερε για την επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται σε αρχές και η οποία δεν είναι συναλλακτική. Αναφορά έκανε στην ανάγκη ύπαρξης ανθρωπιστικών διαδρόμων και στη δυνατότητα οι ευάλωτοι να μπορούν να λαμβάνουν την περίθαλψη που πρέπει και να μην στοχοποιούνται οι άμαχοι. «Σε ό,τι αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, θα πρέπει να δουλέψουμε όλες τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις» σημείωσε. Παράλληλα, εξέπεμψε εκ νέου το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, κατά του αναθεωρητισμού και των επιθέσεων, και έχει μια εξωτερική πολιτική αρχών. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία τρομοκρατική ενέργεια και υποστηρίζουμε πάντοτε εκείνον ο οποίος καθίσταται αμυνόμενος» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης. Επίσης, είπε πως η Ελλάδα αναγνώρισε από την πρώτη ημέρα το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων. Πρέπει να μπορέσουμε να διακρίνουμε, ανέφερε, τον παλαιστινιακό λαό από τη Χαμάς. Όπως πρόσθεσε, η Χαμάς παραμένει μια τρομοκρατική οργάνωση που κρατάει ομήρους. Αυτό όμως δεν αναιρεί τη βασική ανθρωπιστική αξία ότι θα πρέπει να υπάρξουν στη Γάζα βιώσιμοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ισραήλ ζητά την αποπομπή του Νετανιάχου

Προπηλάκισαν τον Τριντό για την Γάζα σε εστιατόριο – Επέμβαση της Αστυνομίας

Υπερψηφίστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση της Μάλτας για «ανθρωπιστικές παύσεις πυρός» στην Λωρίδα της Γάζας 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This